Tsipras’tan şartlı kabul

    0
    38

    Yunan hükümetinden bir yetkili Başbakan Tsipras’ın kreditörlerden gelen teklifi kabul etmeye istekli olduklarına dair bir mektubu Brüksel’e gönderdiğini bildirdi. Ancak yetkili, Tsipras’ın mektubunda kreditörlerin tekliflerinin kabul edilmesi için birçok şartın yer aldığını, bunlar arasında adalar için vergi indiriminin devam etmesinin ve bazı emeklilik reforlarının ertelenmesinin yer aldığını vurguladı. 

    Yetkili, “Başbakan Tsipras salı günü AB Komisyonu’na pazar günü sunulan önerilerin kabul edilebileceğine dair bir mektup gönderdi. 

    MERKEL: REFERANDUMDAN ÖNCE MÜZAKERE YOK

    Ancak Başbakan Tsipras kreditörlerin önerilerini kabul etmek için emeklilik ve istihdam reformlarında kademeli değişiklikler ve askeri harcamalarda daha küçük kesinti uygulanmasını istedi” diye konuştu.

    Tsipras’ın mektubuna Eurogroup üyelerinin olası tepkilerini değerlendiren bir Euro Bölgesi yetkilisi ise, Tsipras’ın önerilerin kabul etmek için ortaya koyduğu şartların  maliye bakanlarının kabul etmekte zorlanacakları maddeler içerdiğini vurguladı. 

    Yetkili, Tsipras’ın mektubunun Yunanistan tarafının talepleri, istediği değişiklikler konusunda netlik ortaya koymadığını savundu. Yetkili, “Eurogroup’un Yunanistan’ın verdiği sözlere hala inandığını düşünmüyorum” diye konuştu.

    AVRUPA BORSALARINDA YÜKSELİŞ YÜZDE 2’Yİ AŞTI

    Haberle birlikte Avrupa tahvil faizlerini gerilerken Euro ani yükseldi. Euro/Dolar paritesi 1,1148 seviyesinde seyrediyor.

    EUROGROUP BUGÜN YUNANİSTAN İÇİN TOPLANIYOR

    İspanya, İtalya ve Portekiz’in 10 yıl vadeli tahvillerinde faizler günün en düşük seviyelerine gerilerken, Avrupa hisse senedi piyasalarında yükselişler hızlandı. 

    Londra’da FTSE 100 endeksi yüzde 1,37, Frankfurt’ta Dax yüzde 2,04 ve Paris’te Cac-40 yüzde 2,34 artıda.