​Tsipras: Kreditörler planı kabul etmedi

0
33

Yunan hükümetinden bir yetkili, Bugün Brüksel’de AB, IMF ve ECB başkanları ile biraraya gelmek için Atina’dan ayrılmadan önce hükümet yetkililerine açıklama yapan Başbakan Tsipras’ın kreditörlerin Yunanistan’ın sunduğu tedbirleri kabul etmediğini söylediğini bildirdi. Yunanistan’ın kreditörlerinin Atina’ya karşı yeni öneriler sundukları kaydedildi.

ECB, ELA’YI DEĞİŞTİRMEDİ

Yunan yetkili, Başbakan Tsipras’ın kreditörlerin tutumunu ‘acayip’ olarak değerlendirdiğini belirtirken, “Benzer tedbirlerin daha önce kabul edilmediği hiç olmamıştı. Ne Portekiz’in ne de İrlanda’nın tedbirleri reddedilmemişti” ifadelerini kullandığını belirtti.

Yunan yetkili, Tsipras’ın kreditörlerin tutumunun bir anlaşma sağlanmasını istememelerinden veya Yunanistan’a ilişkin spesifik amaçları olmasından kaynaklanıyor olabileceği yorumunu yaptığını da vurguladı.

S&P: YUNANİSTAN EURO BÖLGESİ’NDE KALACAK

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, ”Yunanistan ile müzakerelerde henüz anlaşma noktasında değiliz, hala yapılması gereken çok iş var” diye konuştu.

Yunanistan Çalışma Bakanı Skourletis ise, IMF’nin, Yunanistan’ın vergi ile ilgili önerilerini kabul etmediğini söyledi.

”MÜZAKERELER ÇÖKMEDİ”
Basına konuşan bir AB yetkilisi, Yunanistan ile kreditörler arasındaki müzakerelerin çökmediği, devam ettiğini bildirdi. 

AB yetkilisi yaptığı açıklamada, “Çöken birşey yok, müzakereler devam ediyor ve Çipras’ın AB-IMF-ECB başkanları ile toplantısı planlandığı gibi gerçekleştirilecek” diye konuştu.

”KREDİTÖRLER YENİ ÖNERİLER SUNDULAR”

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Brüksel’de devam eden müzakerelerde kreditörler, KDV ve emeklilik reformu gibi alanlarda ortaya çıkan görüş farklılıklarının giderilmesi için Atina’ya karşı öneriler sundular.

YUNAN BORSASINDA SATIŞLAR YÜZDE 4’Ü AŞTI
Açıklama sonrası Avrupa borsaları satıcılı ağırlıklı bir seyir izliyor. Yunan borsası yüzde 4,06 oranında değer kaybediyor. Yunan 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,13 primle yüzde 10,6 seviyesinde seyrediyor.

Alman DAX endeksi yüzde 1 oranında değer kaybediyor.