Tsipras: AB, IMF ve ECB’nin ısrarı siyasi

    0
    13

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Brüksel’de gerçekleşen görüşmelerin başarısızla sonuçlanmasıyla gözler yeniden siyasilerden gelen açıklamalara çevrildi. 

    Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ödemelerde daha fazla kesinti konusunda AB, IMF ve ECB’nin ısrarının siyasi bir amaç içerdiğini söyledi.

    Tsipras, ”Atina kreditörlerin gerçekçi davranması için sabırlı bir şekilde bekleyecek. Hükümetimizin, Avrupa gibi demokrasinin doğduğu bir yerde demokrasiyi yok etme hakkı yok” diye konuştu.

    ”EURO’DAN ÇIKIŞ MANTIKLI ÇÖZÜM DEĞİL”
    Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışının borç krizi için mantıklı bir çözüm olmadığını söyleyerek gözardı ettiğini söyledi.

    Varoufakis, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, eurodan çıkış ihtimalin olduğunu ama mantıklı bir çözüm olarak düşünmediğini açıkladı.

    Maliye Bakanı, kreditörlerle hızlı bir şekilde anlaşmaya varmanın Yunanistan için mümkün olduğuna inandığını ve yeniden borç yapılandırması olursa geri ödemenin olabileceğini ifade etti.

    YAPISAL REFORM UYARISI
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Yunanistan’ın kreditörlerden daha fazla kurtarma fonu istemesi için yapısal reformların uygulanmasını arttırması gerektiğini söyledi.

    Katainen, çözümün mümkün olduğunu ama bunun Yunan hükümetine bağlı olduğunu ifade etti. Yunan  hükümetinin işbirliği içinde olmadığından dolayı memnuniyetsizliklerini de belirtti.

    Katainen, paranın tek başına yardımcı olmadığını, likidite sağlamanın yapısal reformlar olmadan hiçbir şey kazandıramayacağını açıkladı.