Tiyatrolu iş oteli

0
161

THE CITY SUITES OTELI, ‘şehrin yaşam, lezzet ve iş oteli’ sloganıyla 2017 yılının başında faaliyete başladı. İçerisinde Cem Davran’ın İstanbul Halk Tiyatrosu’nun da yer aldığı otel, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 kilometre uzakta İstanbul-Ataşehir’de yer alıyor. The City Suites; Turkcell, Coca Cola, Honeywell, Kibar Holding, Aselsan, Global Bilgi, Ata Yatırım gibi birçok kurumsal firmaya anahtar teslim proje ve uygulamalar ile sektörde hizmet veren Kinesis İnşaat tarafından açıldı. Kinesis İnşaat AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Orhan Bayrak, “İstanbul’un en iyi butik oteli olmayı hedefliyoruz. Bu işe başladığımız günden bu yana Alâ Otel, The City Suites ve üçüncü otelimiz olan 2019 yılında faaliyete geçireceğimiz Asmalımescit’teki otelimizle birlikte toplamda 11 milyon dolar yatırım yapmış olacağımızı bütçeledik” diyor. Bayrak ile The City Suites’in hizmet felsefesini, özelliklerini ve tiyatro fikrinin nasıl ortaya çıktığını konuştuk.

The City Suites, hangi ihtiyaçtan doğdu? Otelin hizmet felsefesinden bahsedebilir misiniz?
Kinesis İnşaat olarak ticaret ve konut yapılarından kurumsal binalara pek çok alanda kapsamlı tasarım ve inşaat hizmetleri sağlıyoruz. 2010 yılında ilk defa otelcilik sektörüne adım atmaya karar verdik ve Alaçatı’da bulunan Alâ Otel’in açılışını yaptık. Alâ Otel’in başarısı bizi yeni projeler için cesaretlendirdi. Yeni bir lokasyon arayışına girdik ve İstanbul’un yükselen finans merkezi Ataşehir’de karar kıldık. Ataşehir, İstanbul’un yeni finans ve yaşam merkezi olmaya aday bir ilçe. Hızla gelişiyor ve iş seyahati için buraya gelen kişi sayısı da aynı hızla artıyor. The City Suites gibi bir otelin varlığı bölge için bir ihtiyaçtı. Ataşehir’de yükselen finans merkezine yönelik, iş koşuşturmasının yorgunluğunu alacak konforda bir otel olması için her detayı düşündük. Otelcilik anlayışımızda lezzetli yemek sunmaya da çok büyük bir önem veriyoruz. Akdeniz mutfağının efsanevi Tike restoranıyla anlaştık. Otelde geçirilen vaktin sadece konaklama odaklı olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de sevilen oyuncu Cem Davran’ın İstanbul Halk Tiyatrosu’na da otelimizde yer verdik. Otelimizde 50 odamız bulunuyor. Standart, deluxe, loft ve kral dairesi olmak üzere farklı taleplere cevap verebilen dört kategoride konseptimiz mevcut. Polonezköy havasında ara bahçemiz bulunuyor.

Butik bir iş otelinin içerisinde Cem Davran ile tiyatroya yer verme fikri nasıl ortaya çıktı?
Yeni bir şey yaparken fark yaratmanın ve şaşırtmanın önem kazandığına inanıyorum. Düz ve kolayı yapmak bana çok uygun gelmiyor. Tiyatro fikri tamamen böyle ortaya çıktı. Mimarisi hiç uygun olmayan otelimizde bir bölümü müthiş bir gayret ve Cem Davran’ın özverili katkılarıyla birleşince hayaller gerçek oldu. Tiyatro şu anda İstanbul Halk Tiyatrosu’nun eğitim mekanı. Bir süre sonra da perdelerini seyircileri ile buluşmak için açacak.

The City Suites ile hangi müşteri profiline hitap ediyorsunuz?
Otelimizin bulunduğu bölgede iş seyahatleri hacmi her geçen gün artıyor. Bu nedenle iş dünyasından insanlar müşteri profilimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Butik otel konseptinin sıcaklığını ve konforunu beş yıldızlı büyük otellerin kalite ve profesyonel hizmet anlayışıyla birlikte sunuyoruz. Misafirlerimiz de en çok bu profesyonel ve samimi hizmetimizden memnun kaldıklarını belirtiyorlar. İstanbul’un göbeğinde, az katlı, özel peyzaja sahip bahçeli, fonksiyonel ve prestijli mimarimiz ile misafirlerimizi bir anda günün stresinden uzaklaştırıyoruz. İş ve yaşam koşuşturmasından yorulan misafirlerimize dakikalar içerisinde rahatlama sağlayan aura spa masajları sunuyoruz.