TİM’den 7’den 70’e ihracat oyun yazılım

0
38

Türkiye’nin bütün illerinde organize edilecek olan ihracata ilk adım programının, ilk adım seferberliği eğitim programlarının yanı sıra, ihracatta ilk adım web sayfası ve 7 den 70 e gençlere ve girişimcilere hitap edecek. “İhracat Oyun Yazılımı” ile de tüm Türk iş dünyasını ve girişimcileri kucaklayacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),ihracatı herkese öğretmek ve özendirmek için önemli bir girişim başlattı. TİM Başkanı İsmail Gülle, gençlerden yeni girişimcilere,ve KOBİ’lere kadar ihracatta ilk adım seferberliğini bir “İhracat Oyun Yazılımı” ile, hem öğretici hem de eğlendirici bir formata dönüştürdüklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Bugünün ve yarının potansiyel ihracatçılarına sahaya inmeden karşılaşabilecekleri konular hakkında bilgi aktarmayı amaçlıyoruz.”

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), “İhracata İlk Adım” seferberliği doğrultusunda 7’den 70’e herkese ulaşabilmek için “İhracat Oyun Yazılımı” hazırladı. Gençlerden yeni girişimcilere, KOBİ’lere, ihracatta ilk adım seferberliğini bir “İhracat Oyun Yazılımı” buluşturan TİM, ihracatı hem öğretici, hem de eğlendirici bir formata dönüştürmeyi hedefliyor.

 

Oyun satışı başlı başına ticari bir ekosistem yarattı

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sayede, bugün ve yarının potansiyel ihracatçılarına, sahaya inmeden karşılaşabilecekleri konular hakkında farklı bir formatta bilgi de aktarmış olacağız” dedi. Global oyun pazarının 140 milyar dolara yaklaştığına işaret eden TİM Başkanı İsmail Gülle, şöyle konuştu: “Oyun satışı, konsolu, filmi, lisansı, hediyelik eşyaları derken, ortaya çıkan ürün sadece bir oyun olmanın çok ötesine geçti, başlı başına ticari bir ekosistem yarattı. Biz oyun satışları ile başlayan yurtdışı pazarlama faaliyetlerimizi, farklı kanallardan zenginleştirmek, en büyük hedeflerimiz arasında olmalı. Bu sayede hizmet ihracatımız, farklı hizmet kategorilerini ve mal ihracatımızı da olumlu etkilemeli. ”

 

Hizmet ihracatında oyun sektörünün yeri önemli

Hizmet sektörünün dünyada öne çıkan önemli bir ihracat kalemi olduğunu vurgulayan Başkan Gülle, “Verilere baktığımızda 2017 yılında mal ticareti 17 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam 10 yıl öncesine kıyasla sadece yüzde 10 daha fazla. Bir başka ifadeyle küresel mal ticareti son yıllarda 15-18 trilyon dolar bandını bir türlü aşamadı. Ancak hizmet sektörü, 10 yılda % 40’a yakın bir büyüme kaydederek 2017’de 5 trilyon doları aşmayı başardı. Bu hacimde oyun sektörü çok önemli bir yer tutuyor” diye konuştu.