Tim Cook, Apple TV için tarih verdi

    0
    38

    Apple CEO’su Tim Cook, şirketin müzik servisi Apple Music’in 6,5 milyonu ücretli olmak üzere 15 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. 

    Wall Street Journal tarafından ABD’nin Kalifornia kenti Laguna Beach’teki küresel teknoloji konferansındaki canlı yayında Wall Street Journal’ın Genel Yayın Yönetmeni Gerad Baker’a konuşan Cook, 6,5 milyon ücretli abonenin yanında 8,5 milyon kullanıcının da 3 aylık deneme sürümünü kullandığını söyledi. 

    “Yükselişten çok mutluyum”
    Yükselişten çok memnun olduğunu belirten Apple CEO’su Cook,”Ben bu konuda gerçekten mutluyum ve buradaki yükselişin gerçekten çok iyi olduğunu düşünüyorum” dedi. 

    Apple 30 Haziran’da müzik platformunu kullanıcılara sunmuştu. 90 günlük deneme sürümünün ardından bireysel abonelerin aylık olarak 9,99, ailelerin ise 14,99 dolar ödemesi gerekiyor. 

    2008 yılında hizmet vermeye başlayan bir başka dijital müzik platformu Spotify’ın ise 75 milyon aktif kullanıcısı ve 20 milyon abonesi bulunuyor.

    Apple TV için tarih verdi
    Uzun bir süredir atıl kalan Apple TV konusuna da değinen Cook, Apple TV’nin yeni versiyonunun da önümüzdeki hafta teslim edilmeye başlanacağını açıkladı. Cook, “Pazartesi günü yeni video kutusunun siparişlerini kabul etmeye başlayacağız. Birçok içerik sahibi mevcut modelin sonsuza kadar süreceğine inanıyor. İleri görüşlü olanlar durup diyorlar ki , ‘İlk hamle avantajını kullansam iyi olur'”dedi.