Ticaret savaşlarında sıra Rusya’da

    0
    68

    ABD’nin çelik ithalatına yüzde 25, alüminyum ithalatına yüzde 10 gümrük vergisi getirmesinin ardından dünyanın “Süper Gücünü”, Dünya Ticaret Örgütü’ne şikâyet eden Rusya, ticaret savaşının faturasını açıkladı.
    Rus ihracatçının 537,6 milyon dolar zarara uğrayacağını aktaran Ekonomi Bakanı Maxim Oreshkin, bu zararın 87,6 milyon dolarını karşılayacak ithalat vergisi uygulayacaklarını duyurdu.
    Oreshkin, ABD’nin koyduğu yüzde 24 ila 40 gümrük tarifelerine karşılık olarak kendilerinin de aynı oranda vergi uygulayacaklarını ifade etti. Ek ithalat vergisine konu ürünler fiber optikler ile yol yapımı, metal yapımı, madencilik, petrol ve doğalgaz endüstrileri için kullanılan ekipmanlar olarak açıklandı.
    Öteyandan ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla Washington yönetimi, Çin’den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800’den fazla ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başladı. İki hafta sonra 16 milyar dolar değerinde ürüne daha ek gümrük vergisi geleceğini belirten Trump, “Sonra bir 200 milyar dolar ve ardından 300 milyar dolarımız daha var” dedi.