TEOG lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

0
69

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yerleşmek istedikleri liseler için puanlarına göre tercih yaptılar. Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği yerleştirme sonuçları ise 14 Ağustos Cuma günü açıklanacak.

Milyonlarca öğrencinin geleceğine bir adım daha yaklaşacağı TEOG’un yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlemleri başlayacak. 

İlk nakil başvururları 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in resmi sitesinde yayınlanacak. 2. Dönem nakil başvururları ise 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve 31 Ağustos’ta açıklanacak.

TEOG LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.