Temsa, Maraton’u yollara çıkarıyor

0
299

Sabancı Grubu bünyesindeki otobüs ve ticari araç üreticisi Temsa Global, kendi geliştirdiği yeni lüks otobüsü ‘Maraton’u yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

Adını, Temsa’nın ürettiği ilk otobüsten alan Maraton’un tasarımında İtalyan Pininfarina’nın da katkısı bulunurken, Türkiye’de üretilen ilk “akıllı” yerli otobüs olarak niteleniyor. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Temsa Global’in, yeniden yapılanma sonrasında hız kesmeden yoluna devam ettiğini, bu yıl 8 yeni model piyasaya sunacağını hatırlatarak, “Temsa, özellikle son yıllarda yaşadığı rekor üretim ve satış rakamlarıyla bizi gururlandırıyor, yüzümüzü güldürüyor” dedi. Zorlu Amerikan pazarına bile bugüne kadar 800 adet Temsa otobüs satıldığını hatırlatan Pekarun, “Bu başarıları, holdingimizin köklü kurumsal kültürü dışında, Temsa’nın yıllar boyunca oluşturduğu bilgi birikimine, teknolojisine ve tüm Temsa çalışanlarına borçluyuz” ifadesini kullandı. 

YAPILANMA TAMAM
Temsa’nın artık istikrarlı ve kâr eden bir şirket haline geldiğini anlatan Pekarun, hedeflerini yükselttiklerini belirterek, “Yeni ürün geliştirme hızımızı hiç kesmeden üretim ve satış rekorlarını kırmaya, dünya pazarlarında büyümeye devam edeceğiz. Temsa’nın, 2016 yılı sonunda tam 25 ürünü pazarda olacak” diye konuştu. Pekarun, “Temsa’nın koşusu hiç bitmeyecek. Ürünümüzün adı da Maraton. Bu zorlu koşuda Maraton’un ipi göğüsleyeceğine gönülden inanıyorum” dedi. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik de, otobüs pazarında 2015’in ilk 10 ayında yüzde 30’lara yaklaşan pazar payı elde ettiklerini kaydetti.