Telefonun şarjı azaldıysa ne yapılır?

0
65

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ne zaman düzeltileceği bilinmezken. Elektrikler kesik olduğunda telefonun şarjını uzatmak için neler yapabilir? 

Akıllı telefonlarda enerji tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak için yapılması gerek birkaç işlem bulunuyor.

Kablosuz veri bağlantıları akıllı telefonlarda en çok enerji harcayan özellikler arasında. 

Akıllı cihazınızın 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını kapatmanız durumunda telefonunuzda pil tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Lokasyon servisleri de çok şarj harcayan özellikler arasında. Bu servisleri devre dışı bırakmanız durumunda şarjınızda yüzde 20’ye kadar bir iyileşme görülebilir.

Ekran parlaklığını kısmak da telefonunuzun harcayacağı enerjiyi azaltacak önlemler arasında .

Bataryanın uzun ömürlü olmasında kullanılan şarj aletinin etkisi oldukça büyük. Orijinal olmayan bir şarj aleti kullanıldığında cihazın pili daha çabuk ölür.

Eğer telefonunuz AMOLED ekranlıysa (piyasadaki birçok Samsung’un ekranı AMOLED teknolojisine sahiptir), mutlaka koyu renkli – hatta mümkünse tamamen siyah – bir arka plan kullanın.

Telefonunuzun otomatik parlaklık ayarını kullanmayın. Otomatik belirlenen parlaklık genellikle ihtiyacınız olandan daha fazlasıdır. Bu bakımdan kullandığınız uygulamaya göre, parlaklığı elle kendini ayarlarsanız pilden tasarruf edebilirsiniz.

Titreşimi kapatın. Eğer gerçekten bu ekstra çağrı uyarısına ihtiyacınız yoksa, telefonun titreşimini açık tutmanıza gerek yok. 

Ekranın otomatik kapanma süresini mümkün olduğunca düşük ayarlayın. Şöyle basit bir hesap yapın. Otomatik kapanma süresini 15 saniye yerine 1 dakikaya ayarlarsanız, telefonunuz her otomatik kapanmadan önce dört kat daha fazla enerji harcayacak.

İhtiyacınız olmadığında Wi-Fi ve mobil veriyi kapatmak için “uyku modu” ya da “engelleme modu” gibi ayarlar yapın. 

Telefonunuzun orijinal şarj aletinin bozulması durumunda, kesinlikle yine cihazın kendi orijinal şarj aleti alınması önerilir. Aksi takdirde cihaz zarar görür.

Şarj aletleri birbirine benzese de, çok mecbur olmadıkça farklı bir modelin şarj cihazı kullanılmamalıdır. Çünkü bunların güçleri farklılık gösterebilir.