Teknoloji Felsefesi

0
130

Fortune’da bu ay seçtiğimiz kitaplarda, teknoloji tarihinin en alt basamağından en üst basamağına bir teknoloji felsefesi okuyacaksınız. Ayrıca doğru zamanda doğru sorular sormanın gücünü hissedecek ve kolektif olarak düşünmenin önemini keşfedeceksiniz.

DİJİTAL RUH Edward Ashford Lee Koç Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan “Dijital Ruh: İnsan ve Teknoloji Arasındaki Yaratıcı Ortaklık” kitabı, Berkeley Üniversitesi Profesörü Edward Ashford Lee tarafından kaleme alındı. “Gerçekte teknoloji nedir?” sorusuna yanıt arayan kitap, teknolojinin insan hayatına girmesinin ardından oluşan farklı fikirlerden yola çıkıyor. Dijital Ruh’da “Teknoloji zaten var olan şeylerin keşfedilmesinden ibaret midir, yoksa buluşmalar mı var eder onu?” sorularını yanıtlamak için Platon’un felsefesine değiniliyor. Edward Ashford Lee, bir yin ve yang dengesiyle teknoloji tarihinin en alt basamağından en üst basamağına doğru tırmanarak okura adeta bir teknoloji felsefesi sunuyor. Kitap, Avni Uysal ve Gizem Uysal tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

DÜŞÜNME KONUSUNDA NEDEN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA KÖTÜYÜZ – Alan Jacobs
Hayatının bir bölümünü çatışan toplulukların kültürel savaşları arasında geçiren yazar, sert anlaşmazlıklardan doğan çatışmaların insanların düşünmeyi bilmediği için gerçekleştiğini söylüyor. Yazar, düşünme eyleminin ortaya çıkamamasında bize etki eden birçok gücü tanımlıyor ve zihinsel hayatlarımızdaki engelleri kaldırmaya yönelik yol gösteriyor. Sola Unitas Yayınları’ndan çıkan kitabın çevirisi Gülsün Arıkan’a ait.

DAHA FAZLA SORU SOR – Frank Sesno
Emmy ödüllü gazeteci ve medya uzmanı Frank Sesno, “doğru soru”nun sadece şimdiki zamanda değil aynı zamanda yarın ihtiyacımız olacakları da sağlayabileceğini anlatıyor. Sola Unitas Yayınları’ndan çıkan kitapta, bu yöntem ile başarı elde etmiş insanları anlayarak ve aynı yöntemi uygulayarak başarılı olmanın kolaylığından bahsediliyor. Kitabın çevirisi Özlem Semiha Ayas’a ait.