TEB/Leblebici: Faizlerde değişiklik beklemiyorum

0
35

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerde değişiklik beklemediğini, faizlerin gelecek birkaç ay stabil kalacağını bildirdi.
 
Ümit Leblebici, bankacılık sektörünün dev alt yapı projelerini finanse etmesinin gayet normal olduğuna işaret ederek, gelecek yıllarda proje finansmanlarının süreceğini söyledi.

Leblebici, bugün yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısında faizlerde bir değişiklik beklemediğini dile getirerek, “Faizlerin gelecek birkaç ay stabil kalacağını düşünüyorum” dedi.

Dolar/TL’de 2,90’ın altında görülen dengelenmeye ilişkin Leblebici. “Reel sektörün kur konusunda kendini ayarladığını düşünüyorum. Pozisyonlar hedge edildi, riskler yönetildi, dalgalı kur sisteminin özelliği bu zaten. Ani şoklardan sizi uzaklaştırıyor. Burada bir trend var, bunun büyük kısmı hedge edildi. Kurdaki bu seviyeler iyi midir değil midir? Bunu ihracattaki gelişmeler gösterir bize zaten, üç aşağı beş yukarı olduğumuz yerlerde kalırız diye bakmak lazım” değerlendirmesinde bulundu.
 
“GELECEK YIL DAHA İYİ  BİR YIL OLACAK”

Türk bankacılık sektörünün en kötüsünü atlattığına işaret eden Leblebici, “Belirlilik daha fazla olacağı için gelecek yıl bu yıla nispeten daha iyi bir yıl olacak. Karlılık sıkıntısı var, onda sadece yerel regülasyonların etkisi yok. Fed’le ilgili ise faiz kararı açıklandıktan sonra hayatımızda büyük değişiklik yaratmayacak. Herkes bunu fiyatladı zaten. Ne olur? Bir ay daha iyi oluruz ya da bir ay daha kötü oluruz. Fed’den hayatımızı artık değiştirecek bir şey beklemiyorum. Bu 2016’nın sonuna kalacak bir şey değil artık” ifadelerini kullandı.