Tatilsepeti.com iş modeliyle fark yaratıyor

0
195

TÜRKIYE TURIZM GELIRLERI AÇISINDAN 2018 yılı toparlanma yılı oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ikinci çeyrek turizm geliri verilerine göre, bir önceki yılın aynı çeyreğinde gelirler yüzde 30,1 artarak 7 milyar 44 milyon 591 bin dolar oldu.
Bu çeyrekte yapılan harcamaların 5 milyar 463 milyon 809 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 580 milyon 782 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Türkiye’nin çok iyi bir turizm ülkesi olduğunu belirten tatilsepeti.com Genel  Müdürü Koray Küçükyılmaz, 2018 yılını turizm sektörü olarak güzel gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak tanımlıyor.
Geriye dönüp bakıldığında 2014 yılında Türkiye’nin 41,4 milyon ziyaretçi sayısı ve yaklaşık 34 milyar
dolarlık turizm geliri ile turizm açısından olağanüstü bir yılı yaşadığını söyleyen Küçükyılmaz, yılsonuna kadar ziyaretçi ve turizm gelirleri açısından 2014’den daha iyi bir tablo çiziyor. Küçükyılmaz, “Türkiye’nin yılı 42,5 milyon yolcu ve 32 milyar dolarlık bir turizm geliri ile kapatacağını öngörüyorum” diyor. Sektörün rekabete çok açık olduğunun altını çizen Küçükyılmaz, tatilsepeti.com olarak 2017 yılında toplam 850 bin  kişiye  bir tatil ürünü sattıklarının ve bu sayının her sene büyüyerek devam ettiğinin bilgisini paylaşıyor. Küçükyılmaz, “Türkiye 2017 yılında 42,2 milyar TL e-ticaretten bir gelir oluşturdu. Bu gelirin 14,8 milyar TL’si tatil ve seyahat ürünleri ile alakalı” diyor.
İş modeliyle tatilsepeti.com’un sektörde farklılık yarattığını belirten Küçükyılmaz, “Bizim iş modelimiz Türkiye’de tek. Biz müşteriye pazarda bulabileceği hemen hemen bütün ürünleri, tedarik ediyoruz. Fiyat kıyaslama siteleri bir otel arattığınızda size sadece hangi operatörler, hangi fiyatları gösteriyor gibi seçenekleri çıkarıyor. Biz müşteriye bunu yapmayıp, satın almasını da kendi içimizde tamamlıyoruz” diyor. Her yıl minimum 3-4 milyon TL teknolojik yatırım yaptıklarından bahseden Küçükyılmaz, 2018 yılı için bu bütçenin yüzde 30 daha fazla olacağını belirtiyor. tatilsepeti.com, B2C (firmadan müşteriye) kanalında direk tüketiciyle olduğu gibi son dört senedir B2B (firmadan firmaya) kanalında da hizmet veriyor. Küçükyılmaz, Türkiye’de aralarında Türk Telekom, Koton, Mavi, Çelebi Holding gibi pek çok şirkete kurumsal seyahat hizmeti veriyor ve bu alanda yeni projelerinin olacağını da belirtiyor