Takeda İlaç Türkiye’de onkolojiyle büyüyor

0
236

230 yıllık bir geçmişi olan Japon ilaç kuruluşu Takeda 2009 yılında girdiği Türkiye pazarında hematoloji, onkoloji, gastroenteroloji, solunum, metabolizma, enfeksiyon ve kas iskelet sistemi gibi törapötik alanlarda faaliyet gösteriyor.

2015 yılında yaptığı önemli bir portföy satın alımıyla Türk pazarındaki iş hacmini üç katına çıkaran Takeda Türkiye, özellikle onkoloji alanında geliştirdiği iki yeni ilaçla dikkat çekiyor.

ARGE çalışmalarına yıllık 4 milyar dolarlık bütçe ayıran Takeda’nın yeni kanser ilaçlarından ilki kemik kanserlerinin en sık rastlanan türü olan ve daha çok çocuk ve genç erişkin hastalarda görülen osteosarkoma yönelik. Bu tedavi alanındaki Takeda’nın yeni ilacı uygun hastalarda standart tedavilere göre sağ kalım avantajı sağlayabiliyor.

Japon ilaç şirketinin diğer yeni ilacı ise lenfomaya yönelik. Takeda iki lenfıoma alt tipi olan Hodgkin lenfoma ve anaplastic büyük hücreli lenfomada karşılanmamış tedavi ihtiyaçlarında yenilikçi bir seçenek sunuyor. Takeda’nın bu alandaki yeni tedavi seçeneği kanser hücrelerine direkt bağlanabilen bir antikor-ilaç. Bu ilaç söz konusu iki lenfoma alt tipinde daha önceki tedavilere cevap veremeyen hastalarda sağ kalım süresini artırabilecek önemli etkilere sahip.

Takeda İlaç’la ilgili yıllık değerlendirme basın toplantısında konuşan Takeda Türkiye Genel Müdürü Gamze Yüceland, Türkiye’deki hastaların ve sağlık kurumlarının farklı ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için portföyü geliştirmeye, global yetkinliklerini Türkiye’deki ihtiyaçlar ile buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.