Süper zenginlerin ‘haute-couture’ konut merakı

0
66

Bloomberg’te yer alan habere göre, Armani, Bulgari, Four Seasons gibi markaları taşıyan milyonlarca dolarlık rezidanslar bu kesimin yeni gözdesi.
Emlak danışmanlık kuruluşu Knight Frank’n araştırmasına göre, dünyada halen 400’ü aşkın markalı proje var ve alıcılar da markasız konutlara kıyasla markalı konutlara Bangkok’ta yüzde 132, Kuala Lumpur’da ise yüzde 69 daha fazla ödemeye hazır. Raporda, Tayland’daki yeni gayrı menkullerin yüzde 40 kadarının markalı olduğuna dikkat çekiliyor.
Bu tür gayrı menkullerden çoğu JW Marriott, Four Seasons, Versace ve Aman Resorts gibi otel markalı yapılar. Bu konutlarda özel aşçılar, oda servisi ve 24 saat konsiyerj hizmeti gibi lüks otel olanakları sunuluyor.
En çok markalı emlağa sahip olan yer ise Dubai. Burada The W.Jumeirah ve Bulgari gibi markalar göze çarpıyor.
Avrupa’da ise markalı konsept daha sınırlı. Araştırmaya göre, yeni rezidansların yalnızca yüzde 7si bu kapsamda. Avustralya’da da markalı konutlara ciddi bir rağbet var. Nitekim bir liman kenti olan Sydney dünyadaki ultra zengin 10 bin kişinin önemli bir bölümünü her yıl kendisine çekmeyi başarabiliyor.