Sumitomo Rubber AKO’nun açılışını Erdoğan yapacak

0
261

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon Lastik Fabrikası Sumitomo Rubber AKO’nun açılışını yapmak üzere yarın Çankırı’ya geliyor.

Erdoğan, Çankırı- Ankara karayolunun 35’inci kilometresi, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası’nın açılışını yarın saat 13.00’te yapacak. 

Erdoğan daha sonra Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi’ni ziyaret edecek. Belediye Meydanında düzenlenecek mitingle birlikte 74 tesisin toplu açılış töreninin yapılacağı duyurusu yapılmasına rağmen Ankara Garı’nda yaşanan Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısından sonra toplu açılışların iptal edilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın sadece Türk-Japon ortaklığı ile kurulan ve bir kısmı tamamlanarak üretime başlanan Japon Lastik Fabrikası’nın açılışını yapacak.
 
Tesisin 2019 yılında tam kapasite ile üretime geçeceği ve toplamda 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor. Halen yaklaşık 500 kişinin çalıştığı ve 516 milyon dolara mal olması planlanan fabrikanın YÜZDE 75’i Japonlara, YÜZDE 25’i ise Türk AKO firmasına ait bulunuyor.