SPK’dan Alan Yatırım’a halka arz izni

0
25

Alan Yatırım Menkul Değerler, 2014 yılı Aralık ayında ortaklık yapısında gerçekleşen değişikliğin ardından sermayesini 2,5 milyon TL’den 30 milyon TL’ye yükseltti. Şirket, 2015 yılında aldığı Geniş Yetkili Aracı Kurum Lisansı ile birlikte forex ve portföy yönetimi alanlarında da hizmet vermeye başladı. SPK tarafından 10 Mart 2016 tarihinde Alan Yatırım’ın halka arza aracılık faaliyetinde bulunmasına izin verildi. 

Buna göre, Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin portföy aracılığı faaliyeti kapsamında yetkili olduğu kaldıraçlı alım satım işlemlerine ilave olarak paylar, diğer menkul kıymetler, paya dayalı türev araçlar, pay endekslerine dayalı türev araçlar ve diğer türev araçlarda portföy aracılığı; işlem aracılığı faaliyeti kapsamında yurt içinde yetkili olduğu paylar, diğer menkul kıymetler, paya dayalı türev araçlar, pay endekslerine dayalı türev araçlar ve kaldıraçlı alım satım işlemlerine ilave olarak yurt içi ve yurt dışı diğer türev araçlarda işlem aracılığı ve aracılık yüklenimi suretiyle halka arza aracılık faaliyetinde bulunmasına izin verildi.

Yatırım bankacılığının her alanında Türk sermaye piyasasının önde gelen kurumlarından biri olma hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini söyleyen Alan Yatırım Genel Müdürü Metin Aytekin alınan izinle ilgili olarak şunları kaydetti: “Sermaye piyasalarında halka arz sürecinin büyük bir titizlikle yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Alan Yatırım olarak, gerek konsorsiyum lideri gerekse üyesi göreviyle yapılacak halka arzlarda bulunacağız” dedi.