Şimşek: Darbe girişimi sonrası 9 milyar dolar bozduruldu

0
37

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çok büyük bir deprem yaşadığını, ancak kısa vadede etkileri olması beklense de darbe girişiminin kalıcı bir tahribat yaşanmasına nedne olmasının beklenmediğini söyledi. 

CNNTürk yayınında konuşan Şimşek, bunda pek çok faktörün etkili olduğunu belirtti. 

Şimşek, vatandaşların 9 milyar doların üzerindeki dövizini bozarak Türk lirasına geçtiğini söyleyerek, “Bu dalga boyunu sınırladı” dedi.

Yatırımcıların Türkiye’nin bu süreci iyi yönetip yönetemeyeceği ve Türkiye’nin bunu tekrra yaşamamak için gereken yapısal dönüşümü sağlayıp sağlamayacağı sorularını sorduğunu söyleyen Şimşek, “Böyle bir süreci ilk defa biz de birinci elden yaşıyoruz. Sistemik ve önemli reform çalışmaları var. Bu adımlar atılıyor, daha da atılacak” dedi.

“Türkiye uzun vadede yatırım yapılabilir bir ülkedir bunu tüm dünyaya anlatacağız” diyen Şimşek, özünümüzdeki bir kaç içerisinde roadshow’a çıkmayı plandıklarını ve bunun için yatırımbankalarıyla görüşeceklerini de duyurdu.

Şimşek Ağustos ayı Avrupa için tatil ayı olduğundan, Asya Pasifik ve Körfez ülkelerine de baktıklarını söyledi.

Geniş muhattap bulmanın önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, “Uluslararası yatırım bankalarıyla oturup bir değerlendirme yapacağız; nereye gidersek enfazla muhattap ve en fazla etkili oluruz ona bakacağız” dedi.