Serkan Yağcıoğlu GSK Bağımsız Devletler Topluluğu Başkanı oldu

    0
    48

    Yaklaşık 3 yıl önce Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin merkezini İstanbul’a taşıyarak Türkiye’yi bölgesel merkez yapma yolunda önemli bir adım atan GSK’nın Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Orta Asya faaliyetlerinin yönetimi de, Ukrayna ve Belarus, Moldova ve Ermenistan (BMA) Bölge Genel Müdürü Serkan Yağcıoğlu’na bağlandı. Ukrayna, BMA, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Orta Asya’yı kapsayan CIS Bölgesi Başkanlığını yürütecek olan Yağcıoğlu, 1 Ocak 2016 itibariyle yeni görevine başladı.
     
    Dünyanın lider sağlık hizmetleri firmalarından GlaxoSmithKline (GSK) Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) Başkanlığı görevine Ukrayna ve BMA Bölge Genel Müdürü Serkan Yağcıoğlu atandı.
     
    MENA/CIS bölgesinde CIS operasyonlarının tek bir yönetim altında toplanması Ukrayna, BMA, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Orta Asya’da bulunan GSK ofisleri arasında karşılıklı destek ve verimlilik adına yeni bir açılım sağlayacak.
     
    2007 yılında Resmi İlişkiler ve Ruhsatlandırma Birimi Direktörü olarak GSK ailesine katılan Yağcıoğlu, 2009 yılında Onkoloji, Aşı ve Pazara Erişim Direktörlüğü – İş Grubu Birim Direktörlüğü’ne terfi etti. 2012 yılında ise Orta Doğu ve Afrika (MEA) Aşı Bölge Direktörü olarak MEA Liderlik Takımı’na katılan Yağcıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi’nde tamamlayan Yağcıoğlu, GSK’ya katılmadan önce Johnson & Johnson, Lundbeck ve Sandoz’da farklı pozisyonlarda görev aldı.
     
    Türkiye’nin ilaç sektöründe bölgesel bir merkez olması yönünde, 2014 yılında önemli bir hamle yapan GSK, 30 ülkeden oluşan GSK MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin merkezini İstanbul’a taşımıştı. 2014 yılı itibariyla Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki operasyonlar yeniden düzenlenerek Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ukrayna’dan oluşan MENA/CIS isimli yeni bir bölge oluşturulmuştu. Türkiye’nin ilaç sektöründe bölgesel bir merkez olması yönünde güçlü birer adım olan bu kararlar aynı zamanda Türkiye’ye olan güvenin de bir göstergesi niteliğini taşıyor.
     
    GSK MENA/CIS Farma Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Direktörü Fabio Landazabal, atama kararına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “Bu değişim, Orta Asya’da sürdürdüğümüz faaliyetler açısından, çalışma modelimizi sadeleştirecek bir adım. Benzer pazar dinamiklerine sahip olan Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan & Orta Asya Bölgesi ile Ukrayna ve BMA Bölgesi’nin birlikte çalışması verimliliği artırırken, daha net iş hedeflerinin bensimsenmesini sağlayacak. Tüm operasyonların başarı odaklı olmasının büyük önem taşıdığına, duyurduğumuz bu gelişmenin ise bu hedefe hizmet ettiğine inanıyorum.”