Sektör temsilcileri yeni hükümeti bekliyor

0
24

Sektör temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümeti kurma konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bugün yapması beklenen görevlendirmeyle ilgili görüşlerini paylaştı.
 
“BELİRSİZLİK BİR AN ÖNCE GİDERİLSİN”
İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar, yeni hükümetin kurulması sürecine ilişkin, “İster erken seçim, ister koalisyon belirsizlik bir an önce giderilmeli” dedi.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümeti kurma konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bugün yapması beklenen görevlendirmeyle ilgili görüşlerini paylaştı.

İş dünyası olarak her daim umutlu olduklarını aktaran Çağlar, “Biz her daim üretmenin peşindeyiz. Yatırımdan, fedakarlıktan asla kaçmadık. Hükümetlerin kurulup, yönetilemediği gün de kaçmadık, yüzde 70 enflasyonla boğuşurken de kaçmadık, küresel kriz dünyayı kasıp kavururken de kaçmadık. Çok şükür, bugün dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandı.

Çağlar, iş dünyası adına siyasilere ister erken seçim yoluyla, ister koalisyon yoluyla olsun, belirsizliğin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

“EKONOMİYE ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR” 
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini belirterek, “Bu süreçte tüm partiler fedakarlık etmeli. Çok zaman kaybettik. Ekonomiye odaklanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Daha önce hazırlanan eylem planlarının uygulamaya geçirilmesini istediklerini dile getiren Tanrıverdi, yeni bir seçimin Türkiye ekonomisi için çok büyük olumsuzluklar ortaya çıkaracağını savundu.
 
“BİR AN ÖNCE HÜKÜMET ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”
 
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, hem perakende sektörünün hem de genel ekonominin çözüm bekleyen pek çok sorunu olduğuna işaret ederek, “Bu sorunları çözecek olan hükümetlerdir. Ekonominin rayından çıkmaması için mevcut parlamento aritmetiğinden bir an önce hükümet çıkmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
“MUHATABIMIZ BELLİ OLSUN İSTİYORUZ” 
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat ise seçim sonucunda sandıktan uzlaşı çıktığını belirterek, şunları kaydetti:
 
“Sandıktan çıkan bu sonucun parlamentoda da yerini bulmasını istiyoruz. Bu süreç ne kadar kısa olursa sanayicimiz için de o kadar hayırlı olur. Ankara’daki hükümet boşluğu Türk sanayici ve yatırımcısının hiç istemediği bir durum. Muhatabımız belli olsun istiyoruz.”
 
“GECİKTİĞİMİZ HER GÜN ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN KAYIP”
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de iş dünyası olarak seçmenin 7 Haziran’da ortaya koyduğu irade ışığında bir an önce yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini belirtti.
 
Geciken her günün ülke ekonomisi için kayıp olduğunu aktaran Çetin, en kısa zamanda hükümetin kurularak ekonomiye odaklanılması gerektiğini dile getirdi.