Şekerbank yüzde 19 hissesini sattı

0
134

Samruk-Kazyna’nın Şekerbank’taki yüzde 19,37 hissesinin Kazkommertsbank’a satış anlaşması imzalandı.

Reuters’in haberine göre Kazak Samruk-Kazyna’nın Şekerbank’taki yüzde 19,.37 hissesinin tamamının Kazkommertsbank’a satışı ile ilgili hisse satınalma anlaşması bugün imzalanırken; Şekerbank hisseleri yükselişe geçti.

Bankadan KAP’a yapılan açıklamada, Milli Servet Fonu “Samruk-Kazyna”a ait olan Şekerbank sermayesinin yüzde 19.37’sini temsil eden 224.35 milyon Şekerbank hissesinin, “Kazkommertsbank” JSC tarafından satın alınmasına ilişkin hisse satınalma anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Şekerbak’tan yapılan açıklama şöyle;

“Şekerbank T.A.Ş.’nin sermayesinde %10,91 oranında paya sahip olan BTA Securities JSC’nin sermayesinin tamamına sahip olan BTA Bank JSC, geçtiğimiz aylarda, Kazkommertsbank JSC tarafından devralınmış ve böylece Kazkommertsbank JSC Bankamızda %10,91 oranında doğrudan pay sahibi olmuştu. Bugün Şekerbank T.A.Ş. tarafından kamuoyuna yapılan açıklama ise, Bankamızın %19.37’sine sahip olan Samruk Kazyna JSC’nin elindeki söz konusu Şekerbank hisselerini devretmek amacıyla Kazkommertsbank JSC ile bir hisse devir sözleşmesi imzaladığına ilişkin olup, hisse devri yasal izinlerin alınması sonrasında gerçekleştirilecektir. Bu işlemin gerekli yasal izin ve görüşmelerin sonunda olumlu sonuçlanması halinde Kazkommertsbank JSC ‘nin Bankamız sermayesindeki doğrudan pay toplamı %30,28’e yükselecektir. Böylece, Kazkommertsbank JSC, Bankamızda %35,44 hisseye sahip olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (SEMVAK) ile birlikte Şekerbank T.A.Ş.’nin ana hissedarlardan biri olacaktır.”