Şehir otelciliğinde istikrarlı büyüyor

0
403

ALMANYA’NIN ÜNLÜ TÜRK RESTORAN ZINCIRI Hasır’ın sahibi Aygün Kardeşler tarafından kurulan AYG Grup, son yıllarda  gerçekleştirdiği  başarılı   yatırımlar ile dikkat çekiyor. Almanya’da restoran işletirken 1998 yılında Türkiye’de otelcilik işine girmeye karar  veren  Aygün  ailesi, bugün 12 şubeli Titanic Hotels  ile  zincir haline geldi. Otelin adını 1912 yılında batan ünlü gemi Titanic’ten esinlenerek koyan Titanic Hotel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Almanya’daki restoran işinden elde ettiği deneyim ve finansmanı otelcilik işine girmek için kullanan girişimcilerden biri.
AYM Grup, Titanic Hotels ismini 2003 yılında ilk resort oteli olarak, Antalya Türkiye’deki gemi konseptli, beş yıldızlı ve 653 odalı Titanic Beach Lara’nın açılması ile birlikte gündeme getirdi. Türkiye’de 1998 yılında 45 odalı bir otel ile başlayan turizm yatırımları 2000 yılında yine İstanbul’da 100 odalı yeni otel ile devam etti. Türkiye’nin ilk konsept otellerinden Titanic Beach Lara ile gruba ait tüm oteller Titanic Hotels  markası  altında  toplandı.  Türkiye’de  doğan  ve otel markası olarak dikkat çeken Titanic Hotels, sürdürülebilirlik stratejisiyle büyüyor.
 
RESORT VE ŞEHIR OTELCILIĞINDE HIZMET FARKI
Aygün, bugünlerde İstanbul’da önemli lokasyonlardan birinde açılan Titanic Downtown Beyoğlu için ekstra heyecanlı. Titanic Downtown Beyoğlu için 20 yıllık kiralama anlaşması sağlayan Grup, doluluk oranlarıyla sektör üzerinde bir başarıya imza  attı. Berlin’de üç adet açılan Titanic Hotels ise yakın zamanda Hamburg’ta bir başka şube ile hizmet verecek. Titanic Hotel Grubu olarak en büyük farklarının ne olduğunu sorduğumda Aygün, hizmet ve kalite anlayışına dikkat çekiyor ve şöyle devam ediyor: “Biz yıllardır yurtdışında hizmet sektöründeyiz. Deneyimlerimiz  bizi farklılaştırıyor. Hizmet kalitesinde istemediğimiz hiçbir şeyi müşteriye de sunmuyoruz. İşin sırrı bu” diyor.
Aygün, şehir otelinden resort otele kadar farklı konseptlerde oteller açmaya devam edeceklerini söylüyor. Bunun için de Türkiye’den ve Avrupa’dan tüm yatırımcılara sesleniyor ve “Franchising vermek şartıyla sağlam ve güvenilir yatırımlara sıcak bakıyoruz” diyor. Titanic Hotels zinciri gelecek dönemde hem business konseptli hem de şehir otelciliği konseptindeki yatırımlarla daha çok adından söz ettirecek gibi görünüyor.