SAP’tan 8 milyar dolarlık satın alma

0
37

SAP büyümek için geleneksel masa üstü yazılım işinden geçiş sürecinde yeni bulut ürünlerine güveniyor. Alman yazılım devi bu yılı yüzde 7,5 ila 8,5 arası bir büyümeyle kapatacağını tahmin ediyor; daha önceki büyüme tahmini yüzde 6 ila 7,5 aralığındaydı.
Bu anlaşma SAP’ın 2014 yılında seyahat ve harcama yazılım şirketi Concur’u 8,3 milyar dolara satın almasının ardından gerçekleştirdiği ikinci büyük satın alma. SAP bulut işini kurmak için 2011 yılında Success Factors’ı 3,4 milyar dolara satın almış ve bu yılın başında da satış performansı yönetimi için Callidus’u 2,4 milyar dolara satın almıştı.
SAP’ın Qualtrics’i satın alması aynı zamanda, yazılım dünyasında yeni bir milyar dolarlık anlaşmaya imza atılması anlamına geliyor. Yaklaşık iki hafta önce de, IBM Red Hat’i 34 milyar dolara satın alarak, sektördeki en büyük anlaşmaya imza atmıştı.
Qualtrics satışlarının büyük bir bölümünü abonelikler yoluyla gerçekleştiriyor ve aynı zamanda talep üzerine araştırma kanalıyla da gelir elde ediyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen müşteriler, “yanıt vermek üzere düzenlenmiş belli bir grup”tan ya da profesyonel hizmetlerden geri bildirim alabiliyorlar.