Sanal asistan Abbie en kârlı varlıkları seçebiliyor

0
86

Varlık yöneticileri AllianceBernstein Holding tarafından geliştirilen bot milyonlarca veriyi saniyeler içinde tarayarak, seçtiklerini şirketin portföy yöneticilerine öneriyor. İnsanların gözden kaçırabilecekleri bonoları buluyor, insan hatalarını tespit ediyor ve diğer botlarla iletişime geçiyor.
Botun orijinal versiyonu Mayıs 2018’de lanse edildi ve ilk üç ayda yaklaşık 19 milyar dolarlık bono işlemi yaptı. Ancak bu ilk versiyonun kapasitesi oldukça sınırlıydı ve insan brokerlerden çok fazla yardım istiyordu.
Yeni Abbie ise AllianceBernstein’ın sabit getiri işlemlerinin yüzde 60’ından fazlasını destekliyor. Esas olarak borç alım satımının yapıldığı sabit getiri piyasası küresel finans piyasasının en önemli unsurlarından biri. Bu piyasada işlem yapanlar nihai kararlarını Abbie’nin tavsiyeleri doğrultusunda veriyorlar.
Abbie’nin bono piyasasındaki yükselişi, yapay zekanın şirketlerde gittikçe önem kazanan rolünün bir yansıması. Nitekim makine-öğrenim keşif araçları hukuk bürolarında avukat asistanlarının yaptıkları işleri şimdiden üstlenmiş durumdalar.