San Francisco Fed Başkanı Williams: ‘Bekle ve gör modundayım’

    0
    103

    ABD Merkez Bankası’nın (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, enflasyonun yüzde 2 hedefini aşmasının daha sert faiz artışına yol açacağını belirterek, “Fed’in faiz oranlarını artırmaya biraz daha erken başlaması, daha kademeli bir artışa olanak sağlayacaktır” dedi. 

    Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) oy hakkına sahip olan Williams, New York şehrinde yaptığı konuşmasında, ABD ekonomisi ve Fed’in faiz artırımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
    Para politikasında izlenecek yolun, bugünden belirlenmesini gerektirecek bir baskının olmadığını dile getiren Williams, “Bu yüzden gözümün verilerde olduğu, ‘bekle ve gör’ modundayım” ifadelerini kullandı.

    Williams, buna karşın enflasyonun yüzde 2 hedefini aşmasının daha sert bir faiz artışını zorunlu hale getireceğini vurgulayarak, “Fed’in faiz oranlarını artırmaya biraz daha erken başlaması, daha kademeli bir artışa olanak sağlayacaktır” görüşünü paylaştı. 

    ABD ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu kaydeden Williams, sözlerini, “Verilere baktığımda kısa dönemli volatile (dengesiz) dışında, tam istihdama yaklaşan ve enflasyonun yüzde 1,5 düzeyinde seyrettiği iyi derecede ivmelenmiş bir ekonomi görüyorum” öngörüsüyle tamamladı.