Samsung’un yeni tabletinin detayları sızdı

0
40

Samsung’un Galaxy Tab S’i zaten iPad’i zorlarken, yeni gelecek Galaxy Tab S2’nin Apple’ı ne duruma sokacağı bilinmiyor. Samsung, Galaxy Tab S2’yi Haziranda tanıtacak, ama merakla beklenen cihazın hakkında detaylar sızmaya başladı bile.

Sam Mobile adlı blog’a göre, Samsung’un yeni tableti 8 ve 9.7 inç ekran boyutlarıyla gelecek. Galaxy Tab S’de iki ekran boyutuyla çıkmıştı fakat bunlar yeni gelecek tabletten daha büyüklerdi. Ekran çözünürlüğü de iPad Air 2 gibi 2.048×1.536 olan yeni tabletin inceliği 5.4mm olacak ki bu 6.4 mm’lik iPad Air 2’ye büyük fark atması demek.  Galaxy Tab S2’nin Android’in son versiyonu 5.0 Lollipop ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Samsung yeni tabletinde Galaxy Tab S’e oranla daha çok özel malzeme kullanacak. Bu çok şaşırtıcı bir gelişme sayılmaz. Çünkü Galaxy Tab S, Samsung’un akıllı telefonu Galaxy S5 ile aynı materyallerle üretilmişti. Yeni tablette ise, yeni akıllı telefonu Galaxy S6’daki gibi daha çok metal ve cam kullanılacak.

Business Insider’a göre, tasarım olarak Galaxy Tab S ile benzer olması beklenen Galaxy Tab S2 için tüm özelliklerini kesin oalrak öğrenebilmek için Samsung’un Haziran ayında yapacağı resmi tanıtımı beklemekten başka çare yok; fakat en son sızan fotoğraflar cihazın neye benzeyeceği hakkında fikir verebilir. OnLeaks kullanıcı adlı Twitter hesabından yayınlanan resim, Samsung’un yeni tabletinde metal malzeme ve fiziksel başlangıç düğmesi kullandığını gösteriyor.