Samsung Galaxy Note 7’nin üretimini sonlandırdı

0
70

Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Note 7 üretimine son vereceğini açıkladı. Galaxy Note 7’lerin değişimi sonrasında da devam eden pil problemi dev teknoloji şirketinin bu kararı vermesinin nedeni oldu. 

Samsung amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7 modelini yanma ve patlama sorunları nedeniyle toplatmış ve yeniden piyasaya sürmüştü. Değişimin ardından aynı problemlerin devam ettiği yönünde gelen haberlerle birlikte Samsung, Galaxy Note 7’nin üretimini geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı. Bu kararın ardından şirketin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetmişti.

Analistler, Galaxy Note 7 haricindeki Samsung markalı telefonlarda bu tarzda bir sorun bulunmadığı yönünde açıklamalarda bulunurken, Samsung’un marka imajını korumak için dikkatli davranması gerektiği konusunda şirketi uyarıyor.

Samsung’un karşı karşıya kaldığı bu sorunun ezeli rakibi Apple’a büyük yarar sağlayacağı da konuşulanlar arasında. Apple hisseleri Samsung’un üretimi durdurma kararının ardından 2016 yılının en yüksek seviyelerine çıktı.