Samsung Galaxy Note 7 bugün tanıtılacak

0
21

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy Note 7’yi bugün tanıtacak. Samsung Galaxy Note 7 için ön sipariş ve çıkış tarihi de belli oldu. Webtekno’nun haberine göre, bugün ‘Unpacked’ etkinliği ile Galaxy Note 7’yi tanıtacak olan Samsung henüz telefonun ön sipariş ya da çıkış tarihi konusunda bilgi vermiş değil. Ancak Verizon’a gelen ürün bilgileri, bu tarihlerin de sızdırılmasına sebep oldu.

Bu bilgilere göre Galaxy Note 7, bugün gerçekleşecek tanıtımının ardından bir gün sonra yani 3 Ağustos’ta Verizon üzerinden ön siparişe açılacak. Telefonun raflardaki yerini alması ise yine Verizon bilgilerine göre 19 Ağustos’ta olacak.

Bunların yanı sıra Verizon’un ürün planlamasında Galaxy Note 7 için tasarlanmış bir de Gear VR bulunmakta. Hem Type-C hem de microUSB girişi bulunacak bu Gear VR’ın yanı sıra yine Note 7’ye özel kablosuz şarj platformları da satışa çıkacak.

GALAXY NOTE 7 ÖZELLİKLERİ
Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge modellerinde olduğu gibi Galaxy Note 7’de de Exynos 8890 yonga setine yer verecek. Exynos 8890 yonga setinin şu an piyasada yer alan mobil işlemcilerden teoride olduğu kadar pratikte de hızlı olması Samsung’u işlemci konusunda değişiklik yapmamasına neden oluyor. 

Shiftdelete’in haberine göre, grafik biriminde ise Mali-T880 MP12 bulunacak. Android’in güçlendirilmişVulkan teknolojisi sayesinde konsol kalitesinde oyunlar, Note 7’de oyun severleri karşılayacak.

Galaxy Note 7‘nin RAM bölümünde de değişikliğe gidilmeyecek. Android 7.0 Nougat sürümünün RAM’i düşük cihazlarda bile performans artışı sağlaması, RAM konusunda ideal seçimin yapılmasını sağlıyor. Galaxy Note 7’nin Android 7.0 Nougat güncelleme önceliği olduğu için cihazda 4 GB RAM yer alacak.

Exynos 8890, 4 GB RAM, Android 7.0 Nougat ve yenilenmiş TouchWiz ile telefon pazarındaki en akıcı Android deneyiminin Note 7’de olacağını söyleyebiliriz. Galaxy Note 7 bataryası ise 3.500 mAh kapasitesinde olacak. Bu batarya USB-Type-C ile yaklaşık olarak 1.5 saatte tam olarak dolacak. Cihazda ayrıca daha hızlı LTE için Cat.12’ye yer veriliyor.

Galaxy Note 7 ekranı 5.7 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde olacak.Note 7 ekranı çizilmelere karşı ekran korumada en yeni teknoloji olan Corning Gorilla Glass 5 ile korunacak. Bu ekran aynı S7 edge olduğu gibi iki yana kıvrımlı olacak.

Galaxy Note 7 kamerası yine Galaxy S7 ile aynı. Ancak burada en büyük fark HDR video çekimi olacak.
Galaxy Note 7, 12 Megapiksel çözünürlüğünde diyafram değeri f/1.7 olan 26mm lens ile gelen arka kamera ile geliyor. Bu kamera 4Kçözünürlüğünde videolar çekebilecek.

Note 7 kamerasında düşük ışıkta hatta karanlıkta bile net fotoğraf çekebilen Britecell sensörü bulunacak. 
Cihazın ön kamerasında ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 değerinde 22mm büyüklüğünde lens yer alıyor. Note 7’nin ön kamerasının, selfie tutkunları için üst düzey performans sergilemesi bekleniyor.

Son dönemde satışa sunulan üst düzey telefonların fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda Galaxy Note 7 fiyatının 3.000 ile 3.500 TL arasında olması bekleniyor.