SAHA: Mart ayının yıldızı hisse senetleri oldu

0
84

Saha, Mart ayının yıldızının hisse senetleri olduğunu açıkladı.Kurum tarafından yapılan açıklamadı, “Yıla yatay başlayıp Şubat ortasında yükselişe geçen BIST 100 Endeksi, Mart ayında %9,83 prim yaptı” ifadesi kullanıldı.
   
Konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:   
   
“Yıla yatay başlayıp Şubat ortasında yükselişe geçen BIST 100 Endeksi, Mart ayında %9,83 prim yaptı. Böylelikle endeksin Ocak ayında gördüğü en düşük olan 68.230 seviyesinden Mart sonuna dek yükselişi %22’yi geçti. Buna paralel olarak hisse senedi yoğun fonlar da yatırımcılarına ortalama olarak %8’lik bir Mart ayı getirisi sundular. Mart ayında 19 yatırım fonu ve 7 bireysel emeklilik fonunun getirisi BIST 100 Endeksi’ni geçti. Alkhair Portföy Katılım Hisse Fonu %13,30 ile ayın getiri şampiyonu oldu. 
   
Mart ayında altının ve aktif tahvilin getirileri %1’in altında kalırken TÜFE %-0.04 olarak açıklandı. Yerli hisse senetlerinden sonra en iyi getiri %3.27 ile dolara karşı Türk Lirası’nda elde edildi. Yurt dışında doların diğer tüm para birimlerine karşı değer kaybı devam ederken petrol fiyatları %9,5 civarında yükseldi.
   
Yatırım fonlarında Mart ayında yerli hisse senedi fonlarından sonra en iyi ikinci getiriyi yabancı hisse senedi fonları getirdi (ortalama %4,21). En kötü performansı ortalama %4,78 değer kaybıyla emtia fonlar gösterdi. 
   
Bireysel emeklilik fonlarında en iyi ikinci getiriyi %2,50 ile YERLİ BORÇ ARAÇLARI sınıfı sağladı. Burada da en kötü performans emtia fonların oldu. Ayın en yüksek getiri sağlayan bireysel emeklilik fonu %12,91 ile AvivaSA Em. ve Hay. Bric Ülkeleri Esnek fonu oldu.
   
SAHA Rating’den Ocak ayında 23 yatırım fonu ve 24 bireysel emeklilik fonu 5 yıldız derecelendirmesi aldı. Fonların güncel rating verilerine ve ayrıntılı listelerine fonbul.com’dan ulaşılabilir.
   
Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Kredi Derecelendirme lisanslarıyla SPK tarafından yetkilendirilmiş olan olan SAHA A.Ş. aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından kollektif yatırım kuruluşlarını notlandırma ve sıralama faaliyetlerinde bulunacak kuruluşlar listesine alınmış uzman kurum olarak tüm yatırım ve bireysel emeklilik fonlarını riske karşı düzeltilmiş olarak derecelendirmektedir. Ratingler hakkında standart ve isteğe bağlı özelleştirilmiş geniş ürün yelpazesi hakkında bilgiler için SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelenirme Hiz. A.Ş. veya FINNET Elektronik Yayıncılık Data iletişim San.Tic.Ltd.Şti. ile iletişim kurulabilir.