Saatlik işgücü maaliyeti arttı

0
115

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2016 yılı III. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %3,7 arttı. Endeks  sanayi sektöründe %3,1, inşaat sektöründe %3,6 ve hizmet sektöründe %4,1 arttı.
   
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış %15,7 ile M (Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç endeksi bir önceki çeyreğe göre %3,2 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2016 yılı III. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %3,2 arttı. Endeks  sanayi sektöründe %2,2,  inşaat sektöründe %3,9 ve hizmet sektöründe %3,8 arttı.
   
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış %14,2 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi bir önceki çeyreğe göre %5,3 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2016 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %5,3 arttı. Endeks  sanayi sektöründe %7,5, inşaat sektöründe %5,6 ve hizmet sektöründe %3,8 arttı.
   
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış %28,2 ile M (Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler) sektöründe gerçekleşti.