Saatler neden geri alınmadı, saatler tekrar ne zaman geri alınacak?

0
72

25 Ekim Pazar günü, tüm dünya kış saati uygulamasına geçerken Türkiye yaz saati uygulamasıyla güne başladı. 
Kış saati uygulamasına geçtiğimiz pazar günü saat 04.00 itibariyle geçilmesiyle beraber dünya genelinde pek çok ülke saatlerini 1 saat geri aldı. 
Türkiye ise kış saati uygulamasına henüz geçilmedi.1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle iki hafta ertelemeli olarak 8 Kasım’da  Türkiye Kış saati uygulamasına geçiş yapacak.

Ancak akıllı telefonlar saatleri otomatik olarak 1 saat geri aldı. Vatandaşların yanılmamak için cihazlarını ayarlaması gerekiyor.Özellikle bazı otobüs duraklarında yoğunluk olduğu, hafta sonu olmasına rağmen çalışmak durumunda kalan bazı vatandaşlar geç kaldıklarını söyledi.

Akıllı telefonların saatleri otomatik olarak geri almasının öngörülmesi nedeni ile; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan konuya ilişkin yazılı açıklama geldi.Yapılan Açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı gereğince bütün yurtta saatlerin 25 Ekim 2015 Pazar günü yerine, 8 Kasım 2015 Pazar günü saat 04.00’dan itibaren bir saat geri alınmasına karar verildiği tekrar hatırlatıldı.

Açıklamada, “Akıllı telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarda saatini otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunduğu için vatandaşlarımızın mağdur olmaması bakımından akıllı telefon ve bilgisayarları başta olmak üzere elektronik cihazlarında gerekli saat ayarlamalarını yapmaları mağdur olmamaları açısından yararlı olacaktır” denildi.