Robin Williams’ın oğlundan cezaevinde finans eğitimi

0
63

Bir süre önce ölümüyle tüm dünyada büyük üzüntü yaratan, “Ölü Ozanlar Derneği” filmiyle özdeşleşmiş olan aktör Robin Williams’ın oğlu Zak Williams, Curtis Carroll adlı bir mahkumla beraber Kaliforniya’daki San Quentin cezaevinde finansal okur yazarlık dersleri verecek.

Fortune’da yer alan habere göre, Williams Columbia Üniversitesi’nden MBA’ya sahip ve zamanının büyük bir bölümünü de davranışsal finansı araştırma ve teknoloji şirketlerini değerlemeye ayırıyor.

17 yaşında hapse giren ve şimdi 36 yaşında olan Carroll ise 10 yıl önce hisse toplamaya merak salmış. Cezaevinde bir başka mahkumdan aldığı Wall Street Journal’ın eski sayılarını okuyarak finans öğrenmeye başlamış. Bu merakı sayesinde kendisine “Wall Street” sıfatı takılan Carroll, borsadaki trendleri takip ederek hangi hisselerin değerleneceğini tahmin etmeye çalışıyor.

İkisinin yolu, Zak Williams’ın cezaevi rehabilitasyon programına dahil olmak istemesiyle kesişmiş.
Babası gibi insanlara yardım etmeyi seven Zak Williams hayatta şanssız olanlara her zaman merhamet duymuş olan birisi.

Bu sosyal yardım programı çerçevesinde bir araya gelen ikili mahkumlara ekonomi, yatırım stratejileri öğretmeyi ve cezaevinden çıktıktan sonra da hayatlarına devam edebilmeleri için birtakım bilgiler sunmayı amaçlıyor.

Williiams ve mahkum ortağı Curtis Carroll ister şiddet içersin ister içermesin, suçların çok büyük bir bölümünün parayla ilintili olduğunu söylüyor. Bu derslerin amacı da mahkumlara, illegal olmayan ve daha önce farkında olmadıkları para kazanma yöntemlerini öğretmek.