Robin Van Persie Galatasaray’a mı geliyor?

0
102

Galatasaray Robin Van Persie için yıllık 4 milyon euro ve bonservisi için 5 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia edildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in Hamza Hamzaoğlu’nun da onayını alarak Hollandalı golcüyü kadroya dahil etme çabalarının başladığı söyleniyor.

Hürriyet’e göre Van Persie transferi için Galatasaray’ın adımları şöyle;

SNEIJDER: SİZ MERAK ETMEYİN, ROBIN İLE KONUŞURUM
– Salı günü TT Arena’daki Özbek-Hamzaoğlu zirvesinde Robin Van Persie’nin transferi masaya yatırıldı. Hollandalı golcünün transfer şartları konuşulurken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’da onayını verdi.

– Daha sonra Galatasaray teknik heyeti ve yönetimi bu fikri Wesley Sneijder ile paylaştı. Hollanda Milli Takımı’nda yıllarca beraber top koşturduğu Van Persie’nin kadroya katılma fikrine Sneijder da tam destek verdi.
 
– 2-0 sona eren Letonya maçı için milli takım kampında olan Sneijder’dan Van Persie’yi Galatasaray’a gelme fikrine ikna etmek adına görüşmesi istendi. Sneijder de “Merak etmeyin” diyerek bu transfer için devreye girdi.
 
YILIN BOMBASINA DOĞRU…
– Galatasaray, Manchester United Kulübü ile de Van Persie’nin transfer şartlarını görüşmeye başladı.

– İngiliz Kulübü’ne sözleşmesi 2016’da bitecek olan golcü için 5 milyon Euro bonservis bedeli teklif edildi.
 
– Galatasaray, futbolcuya ise 3.5 milyon Euro yıllık ücret ve bonuslar ile birlikte 4 milyon Euro’yu bulacak bir teklifte bulunduğu öğrenildi.

“PERSIE İLE İLGİLENMİYORUZ”
Diğer yandan, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, Hollandalı yıldız oyuncu Robin Van Persie ile anlaşma sağlandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Cüneyt Tanman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manchester United’ın Hollandalı yıldız oyuncusuyla el sıkıştıkları yönünde basına yansıyan haberleri yalanlayarak, “Van Persie konusunda bir tasarrufumuz yok. Böyle bir şey yok. Bu oyuncuyla ilgilenmiyoruz. Kimin ortaya attığını da bilmiyorum. Bu konudan dolayı telefonlarım susmadı” ifadelerini kullandı.