Ramsey Liverpool’u teknoloji ile tavladı

0
88

İngiltere’nin başkenti Londra’da kurulan ancak, büyüme odağında Rusya, Kafkasya, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika bulunan Ramsey’in global marka yolculuğu yine İngiltere’den geçiyor. Üç yıl önce dünyanın en popüler futbol kulüplerinden Liverpool FC’nin giyim sponsoru olan Ramsey, geçtiğimiz aylarda bu anlaşmayı bir yıl daha uzattı. Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan’a göre, bu işbirliği iki tarafı da memnun ettiği için dördüncü yılına girdi.
 

Türkiye’de 64, yurtdışında 29 mağaza
Ramsey’in Türkiye’de 64, yurtdışında ise Azerbaycan, Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Mısır, Irak ve Suudi Arabistan’da 29 mağazası var.
Doğan yeni ürünlerle ilgili olarak şu bilgileri veriyor: “Shirt Jacketler, ortalama ağırlığı 180-240 gram olan, astarsız, diğer ceketlere göre bedeni terletme olasılığı daha az ürünler. Zero Gravity’i ise hafiflikte adeta son nokta olarak tanımlayabiliriz.”

Aslında Ramsey’in Liverpool’u sponsorluğa ikna etmesi pek de kolay olmamış. Bilmedikleri bir markayı giymekte önce tereddüt eden Liverpoollu futbolcular, Ramsey’in yüzde 50 hafif teknolojili Zero Weight ürünlerini denediklerinde memnun kalmışlar. Doğan’ın deyimiyle Liverpoollu oyuncular şimdi her sezon yeni Ramsey takım elbiselerini sabırsızlıkla bekliyor. Doğan, ekibe yılda yaklaşık 120 takım elbise gönderdiklerini belirtiyor.
 
“İngiltere Premier League’in değişmez oyuncusu olduk” diyen Doğan, bu kapıyı Zero Weight teknolojisinin açtığına dikkat çekerek devam ediyor: “Bu kapıdan içeri girdik ve şimdi Zero Weight’ten sonra tasarımla inovasyon gücümüzü buluşturan Shirt Jacket ve Zero Gravity’yi sunuyoruz” diyor.
 
Doğan, Liverpool’la yapılan anlaşmanın etkisiyle son üç yıldır mağazalarında alışveriş yapan genç erkeklerin sayısının arttığını belirterek, takım elbisenin yanı sıra spor ve “smart casual” koleksiyonlarına da ilginin arttığını ifade ediyor. Doğan, “Futbolcular her zaman daha fit görünmek, takım elbise giyerken bile hareket kabiliyetlerini korumak, hissetmeyecekleri kadar hafif tasarımlar istiyor. Aslında erkek modasında hafiflik, rahatlık ve ‘casual’ görünüm temalarında son yıllarda yükseliş var. Bu talebi karşılamak için Shirt Jacket ve Zero Gravity’yi hazırladık. Yatırımlarımızı şıklığı, hafifliği ve rahatlığı buluşturan ürünlere yönlendiriyoruz” diyor. Ramsey’in toplam satışlarının içinde “casual” grubunun payı yüzde 30’larda, Zero Weight ise yüzde 29,5 paya sahip.
 
Yenilikçiliğin Ramsey’in marka DNA’sında bulunduğunu belirten Doğan, “Tasarım ve üretim ekibimiz erkeğe değer katacak, onun hayatını kolaylaştıracak ürünler geliştirmek için sürekli çalışıyor” diyor.
Liverpool ile sponsorluk anlaşması Ramsey’in yurtdışı operasyonlarının yüzde 31 büyümesini sağlamış. Yurtdışı büyüme hedefini Türkiye’ye 2-2,5 saatlik uçuş mesafesi olarak belirleyen Ramsey, bu yıl beşi yurtiçi, beşi ise yurtdışında olmak üzere 10 mağaza açmayı planlıyor.
 
Doğan, yurtdışı planları arasında bu yıl İran’ın olduğunu, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn’de de görüşmeler yaptıklarını söylüyor.
 
Şu anda İngiltere’de mağaza açmayı düşünmediklerini ifade eden Doğan, “Batı pazarlarında iki-üç mağazayla marka geliştirmek mümkün değil. 20-30 mağaza zinciri olmak gerekiyor. O nedenle önceliğimiz doğu pazarı. Markamızın doğuşu İngiltere olduğu için batıda mağaza açacaksak ilk İngiltere’de olur” diyor.