QNB ve Fibabank ilgisiyle Finansbank tavan oldu

0
121

Finansbank’ın satışıyla Katar bankası QNB ile Fibabank’ın ilgilendiği yönündeki haberler Finansbank hisselerini destekliyor. Dün Bloomberg’ün haberinde National Bank of Greece’in sahip olduğu 3.6 milyar dolarlık Türk bankası Finansbank’ın Qatar National Bank ve Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu Fibabanka’dan satın alım teklifi aldığı bildirildi. 

HÜSNÜ ÖZYEĞİN 9 YIL SONRA FİNANSBANK PEŞİNDE

Bugün Mergermarket’te çıkan haberde ise QNB’nin teklifinin 3 milyar euro olduğu iddia edilirken, NBG’nin satıştan 3.8 milyar euro hedeflediği öğrenildi.  

Haberlerin etkisiyle Finansbank hisseleri haftanın son işlem gününde tavan fiyattan işlem gördü.Şirketin hisseleri bir günde yüzde 17 değer kazanırken piyasa değeri de 13.7 milyar liraya ulaştı.

‘TEKLİF BANKANIN DEFTER DEĞERİNİN ÜZERİNDE’
Global Yatırım Bankacılık analisti Sevgi Onur, Fortune Türkiye’ye yaptığı değerlendirmede QNB ile Fibabank’ın ilgisi olduğu ve Finansbank’ın 3 milyar euroluk teklif aldığı yönündeki haberlerin hisseyi desteklediğini belirtti.

Onur, haberlerde bahsi geçen 3 milyar euroluk teklifi bankanın defter değerinin (2,8 milyar euro) üzerinde olması nedeniyle hisselerin tavan olduğunu dile getirdi.