Proline Ar-Ge Merkezi’nden büyük sıçrama

0
32

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Ar-Ge merkezlerinin performanslarının izlenmesi ve karar vericiler açısından politika, strateji ve yol haritası oluşturmada kaynak sağlaması amacıyla hazırlanan “Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi” 2015 yılı sonuçları açıklandı.
 
Kendi geliştirdiği teknolojiler ile akıllı şehirler kuran ve bu teknolojileri yurt dışına ihraç eden Türk teknoloji şirketi Proline Ar-Ge Merkezi, endeks sonuçlarına göre, 2015 yılında hem ortalama puan açısından hem de sıralama açısından önemli bir sıçrama yaparak 48,56 puan ile 127 Ar-Ge Merkezi arasında 10. sıraya yükseldi. Bilgisayar ve iletişim hizmetleri sektöründe yer alan Proline Ar-Ge Merkezi kendi sektöründe de önemli bir başarıya imza atarak 2. sırada yer aldı.
 
Ar-Ge personeli istihdamı ve Ar-Ge harcama yoğunluğu alt bileşenlerinden oluşan girdi temel bileşeni açısından ise Proline Ar-Ge Merkezi, hem sektör ortalamasının hem de genel ortalamanın üzerinde bir endeks performansı göstererek Türkiye genelinde 3., sektör genelinde 1. sıraya yerleşti. Ar-Ge’ye yapılan yatırımları göstermesi bakımından oldukça önemli bir alt bileşen olan Ar-Ge personel istihdamında ise ülke genelinde 5., sektör genelinde 1. sırada yer aldı.
 
Proje kapasitesi ile iş birliği ve etkileşim alt bileşenlerinden oluşan süreç temel bileşeni açısından da Proline Ar-Ge merkezi, Türkiye genelinde 4., sektör genelinde 2. olurken, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği alt bileşenlerinden oluşan çıktı temel bileşeni açısından ise sektöründe 4. oldu.
 
“Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”
Göstermiş oldukları bu çarpıcı başarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit “Tüm bu sonuçlar, Ar-Ge merkezimizin gösterdiği performansın sürekli olarak arttığını ortaya koymaktadır. Bu durumu, Ar-Ge çalışmalarımızın derinleşmesi ve bu çalışmalarımızın ülke ekonomisine katkıları açısından oldukça değerli buluyoruz. İstanbul’daki Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz ‘Güvenli ve Akıllı Şehirler’ ürün ve çözümlerimizi Türkiye’ye, Katar ofisi üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya, Pakistan ofisi üzerinden de Asya pazarına sunuyoruz.