Porsche’den dünyanın en güçlü lüks sedanı

0
61

Porsche Los Angeles’taki Auto Show’da, şimdiye kadar üretmiş olduğu otomobillerden en hızlısını tanıttı. Ve de üstelik bir hatchback!

Bloomberg’te yer alan habere göre, 2018 Panamera Hybrid Sport Turismo hatchback sedan toplamda 680 beygir gücüne sahip ve bu özelliğiyle de 143 bin 600 dolarlık 911 GTE ve 118 bin 100 dolarlık Cayenne Turbo SUV’dan daha güçlü. 

Porsche’nin hibrid stratejisini destekleyen analistler, BMW’nin bu alanda gerilediğine dikkat çekiyorlar. BMW’nin büyük ve ağır arabaları hibride dönüştürme çabasının yanlış olduğunu, Porsche’nin ise tersine bir yol denediğini belirtiyorlar.

Sport Turismo Hybrid 3,2 dakikada yaklaşık 100 km hıza ulaşabiliyor. Azami hız ise saatte 308 km gibi olağanüstü bir nokta.

Sport Turismo Hybrid’in gücü, 550 beygir gücündeki çift turbo V8 yanmalı motor ve 136 beygir gücündeki elektrikli motordan kaynaklanıyor. Yüksek voltaj lityum iyon pili 12 saatte tam olarak şarj oluyor.

Yeni hibrid model estetik olarak da büyüleyici. Büyük ve alçak bir arka kapağa, beş kişilik oturma yerine ve yüksek bir tavana, geniş bir bagaj alanına sahip. Güce göre ayarlanabilen tavan, araba saatte 90 km’yi aştığında otomatik olarak en yüksek konuma geliyor.

Yeni hatchback aynı zamanda seramik kompozit frenler, Sport Chrono paketi, 53 cm 911 “Turbo Design” lastikleri ve hızlanmayı yumuşatan üç şambrel hava süspansyion sistemi içeriyor.

Modellerin gelecek ilkbahardan itibaren 188 bin 400 dolardan satışa sunulması bekleniyor