‘POLO bebek’ geliyor

0
41

U.S POLO ASSN. bu yılki 125’inci kuruluş yıldönümünü yeni ürün çeşitleriyle kutluyor. Bu amaçla Türkiye’ye gelen U.S POLO ASSN.’ın Dünya Başkanı David Cummings, yaklaşık 50 ülkenin lisansörlüğünü yapan Aydınlı Grup ile birlikte alt lisansörlükler için görüşmeler yaptı. Ayrıca, şirketin gündeminde ürün gruplarının artırılması var.

Ayakkabı, çorap ve ev tekstil gibi ürün gruplarının genişletilmesi planlanırken, önümüzdeki kış sezonunda bebek ürünleri ilk olarak Türkiye ve Avrupa’daki mağazalarda raflardaki yerini alacak. Daha sonra ise bu ürünler diğer ülkelerdeki mağazalarda da satılacak. Öte yandan, şirketin mobilyada da lisansör arayışları sürüyor. Hatta önümüzdeki dönemde ev tekstil mağazalarının açılması da değerlendiriliyor. Bu konuda da lisansör arayışları bulunuyor.

U.S POLO ASSN.’ın geçen yıl gerçekleştirdiği 1,4 milyar dolarlık cironun yüzde 29’u Aydınlı Grup’tan geliyor. Cironun yüzde 42’si ABD’den, yüzde 29’u ise diğer lisansörlerden elde edilmiş. 135 ülkede bulunan 556 mağazanın 274’ünü Aydınlı Grup yönetiyor. Cummings, şirket olarak mağazalaşmaya önem verdiklerini söylüyor. U.S POLO ASSN. her ne kadar yeni mağazalar açarak sektörün geleneğini sürdürse de e-ticarette olmayı göz ardı etmiyor. Şirketin toplam cirosunun içinde e-ticaretin payı yüzde 10-15 civarında.

Öte yandan, gençlerle bağ da koparılmıyor. Cummings, ABD’de kolej ve üniversitelere giderek, sponsorluklar yaptıklarını söylüyor. Ayrıca, polo sporuna tutkuyla bağlı gençler marka elçisi olmuş. Spor ve şıklığı bir arada isteyen müşteri kitlesini hedefleyen şirketin, tasarım ekibi de gençlerden oluşuyor.
 
ÇİN VE BREZİLYA’YA ODAKLANACAK
Son beş yılda ortalama yüzde 22 oranında büyüyen şirketin, bu yıl yüzde 10-15 büyümesi öngörülüyor. Yüzde 22’lik büyümenin ciddi bir oran olduğuna dikkat çeken Cummings, büyüme beklentilerinin düşmesinin hem global ekonomilerdeki yavaşlamadan hem de şirket olarak biraz daha muhafazakar büyüme rakamları ortaya koymak istemelerinden kaynaklandığına dikkat çekiyor. Aydınlı Grubu’nun lisansör olduğu Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Rusya’da büyüme potansiyelinin olduğunu vurgulayan Cummings, önümüzdeki dönemde Çin ve Brezilya’ya da odaklanacaklarını kaydediyor.
 
İŞ DÜNYASI DA BİR TAKIM OYUNU
Dünyada kralların ve asillerin oyunu olarak bilinen polo sporu, at üzerinde dörder kişilik iki takım arasında oynanıyor. Oyuncular, ellerindeki özel sopalarla topa vurarak rakip takımın kalesine gol atmaya çalışıyor. Polo, bir takım sporu. Bu nedenle takımda dünyanın en iyi oyuncusu olsa bile takımdaki diğer oyuncularla anlaşamıyorsa oyunu kazanması mümkün olmuyor.

Polo sporundan ilham alarak ABD’de kurulan U.S POLO ASSN.’ın Dünya Başkanı David Cummings, iş dünyasını polo sporuna benzetiyor. İyi bir polo oyuncusu olan Cummings, iş dünyasının da bir takım oyunu olduğunu belirterek, “Polo oyununda stratejini uygulamak her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle oyuncular arasında işbirliği yapılmalı. Bu hem oyunda hem de şirket yönetiminde gerekli bir durum” diyor. Başlangıçta polo tutkunlarının bir araya getirmeyi amaçlayan U.S POLO ASSN. bu sporun yapılmadığı ülkelerde de büyüyor. Cummings, bunda spordaki takım ruhunu şirket bünyesine adapte etmelerinin payının büyük olduğunu söylüyor.