PKK, Cudi Dağı Silopi’de 15 işçi kaçırdı

0
73

Dün İstanbul’da görevli polis memuru Vedat Kaya aile ziyareti için gittiği Mardin’den Muş’a geçerken Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. Akşam saatlerinde de Erzurum’da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisi kaçırıldı. Kaçırılan 3 sağlık çalışanı bu sabah serbest bırakıldı. Bugün ise Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi basan bir grup PKK’lı terörist, 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçiyi kaçırdı. Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK’lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

Silopi’nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı’nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.’ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesi bugün sabah saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından basıldı. Şantiyede bulunan 6 iş makinesini yakan terörist grup daha sonra, şantiyedeki 15 işçiyi de yanlarına alarak uzaklaştı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK’lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

PKK’NIN KAÇIRDIĞI 3 SAĞLIK GÖREVLİSİ SERBEST

ERZURUM’un Tekman İlçesi’nde ambulansla göreve giderken PKK’lı teröristlerce kaçırılan 112 sağlık ekibi, 10 saat sonra serbest bırakıldı.

Tekman’daki 112 Acil Servis’te görevli sağlık ekibi, dün gelen hamile hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla Köyüne doğru yola çıktı. Saat 18.00 sıralarında sağlık ekibini taşıyan 25 SE 735 plakalı ambulansla GPS (küresel konumlama sistemi) bağlantısı kesildi. PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ambulans şoförü, hemşire ve acil tıp teknisyeni bugün saat 04.00 sıralarında Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, “3 görevlimizin de sağlık durumları iyi. Olay sonrası ailelerine haber verilmişti. İfadelerine başvuruldu, şu an aileleriyle birlikteler. Nereye ve kimler tarafından götürüldükleri, henüz belli değil” diye konuştu.