Piyasanın gözü ABD istihdam verisinde

0
32

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayında düzenleyeceği toplantı öncesi faiz kararını etkilemesi beklenen en önemli verilerden istihdam verilerinin ilki bugün açıklanacak. Faiz kararına kadar bir istihdam raporu daha yayınlanacak.
 
Analistlerin Temmuz ayı için tarım dışı istihdam tahminleri 215-223 bin artış olacağı şeklinde oluştu. İstihdamda bir önceki ay 223 bin artış olmuştu.

Piyasalarda işsizlik oranı için beklenti ise yüzde 5,3 olan rakamın değişmeyeceği yönünde şekillendi.

İstihdam verilerine öncülük eden ve ABD’nin bordrolar üzerindenhesaplanan özel sektörde istihdam piyasa beklentilerinin altında kaldı.ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre,Temmuz ayında özel sektörde istihdam 185 bin artış gösterdi. Piyasalardabeklenti 215 bin artış olacağı yönündeydi.

Dün açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ise beklentilereyakın gelmiş ve 270 bin olmuştu. Beklentiler başvuruların 271 binolacağı yönündeydi.

ABD’nin faiz toplantısı 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.Toplantı öncesi bir istihdam rakamı daha açıklanacak. Ağustos ayınailişkin rakamlar 4 Eylül tarihinde gelecek ve faiz kararının oluşmasıiçin en önemli göstergelerden biri olacak.

Temmuz ayına ilişkin tarım dışı istihdam verisi bugün 15:30’da açıklanacak.