​Petrol pozisyonları rekor düzeye çıktı

0
67

Petrol fiyatlarındaki belirsizliğe rağmen kurumsal yatırımcılar, petrolde pozisyon almaktan çekinmiyor.

Petrol fiyatına ilişkin toplam pozisyonlar, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun veriyi takip etmeye başladığı 2006 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Spekülatörlerin ABD göstergesi olan Batı Teksas petrolündeki (WTI) kısa uzun pozisyonlarının toplamı, 2 Şubat’ta sona eren haftada 497,280 vadeli ve opsiyon kontratına ulaştı.

Brent petrolün hangi yöne gideceğine ilişkin belirsizlik sürerken, spekülatif yatırımcılar petrolde bugüne kadar almadıkları oranda yüksek pozisyon aldılar. 

New York merkezli enerji odaklı hedge fonu Again Capital LLC ‘den John Kilduff, “Bu, iki taraftaki inançların bir yansıması. Dip seviyesinin görüldüğünü düşünenler ve henüz fiyatların düşecek yeri olduğunu düşünenler arasında bir savaşa tanık oluyoruz” diye konuştu.

PETROL FİYATLARI HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Petrol fiyatları yeni haftaya yükselişle başladılar.

Analistler, ABD’de petrol ve gaz sondaj kuleleri sayısında gerilemenin petrol fiyatlarına destek verdiğini ifade ediyorlar.Ancak yaşanan gerilemenin piyasada arz fazlası endişelerini ortadan kaldıracak seviyede olmadığını, ABD’de petrol stoklarının fiyatlar üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini de hatırlatıyorlar.
 
Şu sıralarda Batı Teksas petrolü 0,32 dolar artışla 31,22 dolar/varil ve Brent petrolü 0,27 dolar artışla 34,33 dolar/varilden işlem görüyor.