‘Petrol fiyatları Allah’a kalmış’

    0
    23

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) petrol fiyatları üzerindeki etkisini kaybettiği düşünülüyor. Suudi Arabistan petrol bakanı Ali Al-Naimi petrol fiyatlarının geleceği hakkında yaptığı konuşmasında OPEC’in zaten petrol fiyatları üzerinde bir etkisi olmadığını düşündüğünü açıkça söyledi.

    Suudi Arabistan bakanı, petrol fiyatları üzerinde ne ülkesinin ne de OPEC’in hakimiyetinin kalmadığını belirtti. Naimi, CNBC’ye yaptığı açıklamada; “Kimse petrol fiyatlarını belirleyemez, petrol fiyatları Allah’a kalmış” diyerek dikkatleri üzerine çekti.
     
    Petrol Bakanı konuşmasında İran petrolüyle ilgili de yorumlar yaptı. Naimi, “Yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte İran’ın piyasaya dahil olmasından endişe duymuyorum. Eğer politik yaptırımlar İran’ın üzerinden kalkarsa, ülke tekrar petrol ihraç etmeye başlar ve ek olarak gelecek petrol üretimi fiyatları aşağı çekebilir” dedi.

    OPEC’in en etkili üyelerinden Suudi Arabistan petrol fiyatlarındaki son düşüşe rağmen petrol üretim hedeflerini sürdürmek konusunda ısrar etmişti.