Petrol fiyatları 52 dolar seviyelerinde dengelendi

0
22

Brent petrolün varil fiyatı, dün 51 doların altından başlattığı yükselişini bugün de devam ettirerek 52 doların üzerinde dengelendi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, arza ilişkin endişelerle dün 50,9 dolara kadar gerileyerek yaklaşık 10 günün en düşük seviyesini görmesinin ardından, gelen alımlarla yükselişe geçti ve günü yüzde 0,4 artışla 51,9 dolardan tamamladı.

Bugün de yükseliş eğilimini sürdürerek en yüksek 52,2 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.00 itibarıyla 52,1 dolardan alıcı buluyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,5 artışla 50,8 dolardan işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatı için 51,5 doların destek konumunda bulunduğunu bu seviyenin altında 50 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirterek, kalıcı yükselişler için ise 52,5 doların aşılmasının önemli olduğunu kaydediyor.

Üretim sınırlamasına yönelik yetkililerden gelen açıklamaların petrol fiyatlarının yönü üzerinde ana belirleyici olduğunu ifade eden analistler, talep tarafında ise bugün beklentileri değiştirecek önemli bir verinin bulunmadığını dile getiriyor.