Petrol fiyatları 4 ayın dibinde

0
34

Petrol, küresel arz fazlası sorununun süreceği işaretleri ile 4 aydan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor.
 
Petrol vadelileri, Çarşamba günü yüzde 1.3 gerilemesinin ardından New York’ta yatay bir seyir izliyor. ABD’de petrol stokları 5 yıllık mevsimsel ortalamanın 90 milyon varil üzerinde seyrediyor. Energy Information Administration’ın Çarşamba günü açıkladığı verilere göre ABD’de stoklar 31 Temmuz itibarıyla sona eren haftada gerileme gösterdi. Üretim ise 4 haftadan bu yana ilk kez artış kaydetti.
 
BloombergHT’nin haberine göre, Petrol, geçtiğimiz ay 2008’den bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Küresel arz fazlası sorununun devam ettiği işaretleri, ABD’nin 30 yılın en hızlı üretimini gerçekleştirmesi ve OPEC üyelerinin rekor hacimlerde üretim gerçekleştirmesi ile sürüyor. Temmuz ayında yaklaşık yüzde 11 gerileyen Bloomberg Emtia Endeksi, Çarşamba günü düşüşü sürdürdü.
 
Syndey’deki Fat Prophets analistlerinden David Lennox, “Petrol fiyatlarının ralli yapması için üretimde ciddi kesintiler görülmesi gerek. Şu an petrolde yukarı yönlü hareket getirebilecek herhangi bir işaret yok” dedi.
 
Eylül vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 18 sent gerileyerek Singapur saati ile 14.23’te varil başına 44.97 dolardan alıcı buldu. Kontrat Çarşamba günü 59 sent düşerek 45.15 dolar ile 19 Mart’tan bu yana en zayıf kapanışı gerçekleştirdi.
 
Eylül vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 7 sent değer kaybederek varil başına 49.52 dolardan işlem gördü. Kontrat Çarşamba günü 40 gerileyerek 49.59 dolara indi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile W