Permak Grubu’nun oteli Venedik’in gözdesi

0
258

Venedik Lagünü’ndeki en değerli gayrimenkullerden biri olan San Clemente Adası’nı, içindeki 1130 yılından kalma kilisesi ve resort oteli ile birlikte Eylül 2013’te 150 milyon euro’ya satın alan Permak Grubu, turizmdeki yeni fırsatları hayata geçirdi. San Clemente Adası üzerindeki beş yıldızlı San Clemente Palace Resort, konferans binası, golf sahası, tenis kortu, yüzme havuzu ve helikopter pisti ile hizmet veriyor.

2003 yılında otele dönüştürülen 175 odalı yapı, adanın en büyük getirilerinden biri olarak kabul ediliyor. Adanın tarihsel geçmişi ise turizmle bağlantısını daha da güçlü kılıyor. 12. ve 13. yüzyıllarda Haçlı askerlerinin sefere çıkmadan toplandığı yer olarak bilinen San Clemente Adası, daha sonra üzerindeki manastırın inşa edilmesiyle Venedik’i ziyaret eden üst düzey yabancı diplomatları ağırlamış uzun yıllar. Yüzyıllar boyunca Camaldolese rahipleri tarafından yönetilen adanın manastırı, 19. yüzyılda kadınlar için bir akıl hastanesine dönüştürülmüş. Hastane daha sonra 2000’li yılların başında adayı satın alan bir İtalyan yatırımcı tarafından lüks bir otele dönüştürülmüş.

Kiliseyi otelden önce restore ettiklerini anlatan Permak Investment Yönetim Kurulu Başkanı Emir Uyar, San Clemente Adası’nın kendileri için çok önemli olduğunu söylüyor. Emre Uyar, grubun Avrupa’ya açılma stratejisinin arkasındaki isim. Otel yatırımıyla ilgili olarak Uyar, “Venedik’te bu cazip fırsat karşımıza çıkınca, kaçırmadık” diyor.

Venedik yılda 25 milyon turist ağırlıyor. Kentteki otellerin çoğu eski ve hizmet kalitesi pek çok Avrupa ülkesi gibi iyi değil. Bu noktayı hatırlatan Uyar, St. Regis tarafından işletilen San Clemente Palace’ın rekabet üstünlüğünün olacağına dikkat çekiyor. Venedik’in en yüksek fiyatlı otelleri arasında olan San Clemente Palace’ın oda fiyatları sezona göre 580 ila bin 100 euro arasında değişiyor. 

İnşaat, teknoloji, makine ve enerji alanlarındaki faaliyetleriyle bilinen Permak’ı yurtdışındaki bu önemli yatırıma götüren süreç, uzun sürmüş. Yaklaşık 70 dönüm arazide 40 bin metrekare tarihi binaya sahip San Clemente Place Oteli, Venedik’e tekne ile sekiz dakika mesafede. San Marco Meydanı’ndan otelin özel lüks tekneleriyle birkaç dakikada ulaşılabilen San Clemente Adası, Venedik’teki müzelere, galerilere, etkinlik mekanlarına, alışveriş mekanlarına kolay erişim imkanı da sağlıyor.

Permak Grubu, yenilediği St. Regis Venice, San Clemente Palace’ın işletmesi için dünyanın önemli otel zincirlerinden Starwood Otel Grubu’nun en lüks markası St.Regis ile işbirliği yaptı. Klasik ve sofistike tarzı, modern yaklaşımla yorumlayan St. Regis, markanın ayrıcalıklı hizmeti St. Regis Butler Service ile kişiye özel hizmeti öne çıkarıyor. Lüks konaklama tesislerine, muhteşem bahçelere ve kişiye özel hizmetlere sahip otel, iş dünyasının ve sosyetenin uğrak yeri.

San Clemente aynı zamanda Venedik’te helikopter pisti bulunan tek ada. Uyar, “Burada tecrübe edindik. Fırsat varken birkaç yatırım daha düşünüyoruz” diyor. 2016 sonrası için farklı lokasyonlar ve ülkelerde yatırımlar planlıyor. Permak Grubu, özellikle müşteri grubunun taleplerini iyi değerlendiriyor. Uyar, iş dünyasından ve seyahat tutkunlarından oluşan kitlenin beğeni ve zevklerini önemsediklerini, bu doğrultuda önemli yenilikleri hayata geçirmeyi planladıklarını söylüyor.