PayTR, 2021’de 6 milyar TL’lik Hacim Hedefliyor

0
126
PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul

Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2020 yılını 3 milyar lira ciro hedefinin üstünde kapattı. Şirketin 2021 yılı hedefi, 6 milyar liralık hacme ulaşmak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 2016 yılında yetkilendirilen Türkiye’nin yerli ödeme kuruluşu PayTR, hızlı yükselişini sürdürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 şirketi arasında yerini alan PayTR, 2021 yılında 6 milyarlık hacme ulaşmayı hedefliyor. PayTR, TOBB’un Türkiye 100 programı, Deloitte Fast 50 ve EMEA Fast 500 listelerinde yer almanın yanı sıra son olarak Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’nde “Yılın Fintek Şirketi” seçildi.

PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, şirketin kuruluş hikayesi ve hizmetlerini şöyle anlatıyor: “PayTR, Yiğit Cengiz tarafından 2009 yılında kurulmuş tek kişilik bir girişimcilik serüveni. İzmir merkezli ödeme kuruluşuyuz. PayTR, zaman içinde hızlı büyümenin etkisiyle onlarca kişiye istihdam sağlayan, binlerce KOBİ’nin dijitalleşmesine öncülük eden bir şirket haline geldi. İşletmelere ve pazar yerlerine Sanal POS hizmeti veriyoruz. 12 banka ile Sanal POS entegrasyonumuz bulunuyor ve Sanal POS’u tek bir API ile üye işyerlerine sunuyoruz. Böylelikle üye işyerleri bankalara tek tek erişmek yerine PayTR vasıtasıyla tüm bankalara tek seferde erişebiliyor. Aynı zamanda bankaların sunduğu taksit, puan kullanım gibi fırsatlarından da yararlanabiliyor. Üye işyerlerine sunulan ek hizmetler arasında link ile ödeme, tahsilat, sahtecilik önleme ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmetleri de sunuyoruz.”

Ürün geliştirme konusunda da oldukça verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Tombul, “PayTR, 2020 yılında Link ile Ödeme ürününü API ile destekledi. B2B ve B2C’de faaliyet gösteren ancak web sitesi olmayan PayTR’ın birçok müşterisi, Link ile Ödeme sayesinde bu zor dönemi fırsata çevirdi. Tamamen sıfır temas ile ödeme kısmında işletme ve tüketicilere destek olan ürünle, mobil posların apartman boşluklarında çekmeme problemi de ortadan kalktı.

PayTR, 2020 yılında yurt dışında sıklıkla kullanılan Pay Later “Sonra Öde” ürününü çözüm ortağıyla birlikte işletme ve tüketicilerin kullanımına sundu. Kirapratik ile yaptığı geliştirmeyle, kiracılar ve ev sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırdı. Kargotürk ile yaptığı işbirliğiyle ise “kapıda ödeme”yi tamamen dijitalleştirdi” diyor.

Başarılarını katlayarak artıran PayTR, Tarık Tombul’un finans alanındaki tecrübelerinden faydalanarak, finans ve teknoloji alanındaki bu iki tecrübenin bir araya gelmesiyle tam anlamıyla bir Fintek kuruluşu. Şirket geçtiğimiz yıl personel sayısını yüzde 40 oranında büyüten şirket, bugün İzmir ve İstanbul’daki ofislerinde toplam 63 deneyimli personeli ile Türkiye genelinde 50 binin üzerinde üye işyerine hizmet veriyor.

2021 yılında tüm rakamsal verilerinde iki katına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tombul, “2021 yılı, dijital dönüşümün aynı hızla devam edeceği, açık bankacılıkla ilgili daha çok konuşacağımız bir yıl olacak. Hayatları kolaylaştırma vizyonumuz doğrultusunda, 2021 yılında hızımızı daha da artırıp, ödemeye ilişkin tüm partilere kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz. 2020 yılında hedefimiz 3 milyar lira ciroya ulaşmaktı, bu hedefi geçtik. 2021 yılında hedefimiz 6 milyarlık bir hacme ulaşmak” diyor.

İzmir merkezli ödeme kuruluşu

İzmir merkezli PayTR, bir İzmir girişimi olmayı önemsiyor. İzmir’de bulunan merkez ofisiyle dijital dönüşüm çağında yazılımın ve teknolojinin merkezi olarak üstleniyor. PayTR aynı zamanda İzmir’in spor kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü’nün ödeme çözümleri partneri.