PayBull, Kobi’lerin İhtiyaç Duyduğu Ödeme Çevikliğini Yenlikçi Ürünleriyle Sunuyor

0
1128
PayBull Ceo’su Ömer Sefa Gider

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için ödeme sistemleri sağlayıcısı olarak 4 yıl önce kurulan ve 2020 sonundan bu yana faaliyetlerini TCMB’den aldığı lisansla sürdüren PayBull; Sanal POS, Mobil POS, Link ile Ödeme Alma, Manuel POS ve Abonelik Yöntemi gibi ürünleriyle KOBİ’lere ödeme çevikliği sunuyor.

E-Ticaretin yükselişi, nakitsiz ödeme yöntemlerinin yaygınlaşması ve dijital ödemelerin artmasıyla dönüşen finansal teknolojiler (fintek) ekosistemi, yenilikçi çözümleriyle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) rekabette öne geçmesine aracı oluyor. Küresel araştırma şirketi Capgemini’nin World Payment 2022 raporunda KOBİ’lerin %89’unun ana bankalarıyla ilişkilerini gözden geçirdikleri ve bu işletmelerin yenilikçi çözümler sunan fintek şirketlerine şans vermeyi değerlendirdikleri belirtiliyor. Küresel dijital ödemeler pazarı yıllık %24,4 bileşik büyümeyle payını her geçen gün yükseltirken, ödeme altyapılarında inovasyon için potansiyeli yüksek bir ortam sunan Türkiye, fintek ve ödeme sistemleri alanındaki güçlü oyuncularıyla öne çıkıyor. Bu oyuncuların arasında, 4 yıl önce kurulan ve 2020 sonundan bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) aldığı lisansla ödeme sistemleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren PayBull dikkat çekiyor.

KOBİ’LERİN DİJİTALLEŞEN EKONOMİYE UYUM SAĞLAMASI İÇİN ÇALIŞIYOR
PayBull, 2018 sonundan bu yana, başta sanal POS olmak üzere müşterilerinin ödeme sistemleri alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan bir fintek şirketi olarak hizmet veriyor. Yüksek güvenlikli, hızlı, erişilebilir ve kullanımı kolay arayüzlere sahip ürünleriyle internet alışverişlerini kolaylaştıran PayBull, ürünleriyle KOBİ’leri rekabet ortamına da hazırlıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijitalleşen ekonomiye en doğru ve rekabetçi bir biçimde uyum sağlamalarını olanaklı kılan PayBull, e-ticaretin tüm aşamalarında kurumsal müşterilerini desteklemeyi sürdürüyor.

“KÜRESEL EKONOMİNİN YÜKÜ KOBİ’LERİN SIRTINDA”
Dünya çapındaki ekonomik aktivitenin %90’ından sorumlu olan KOBİ’lerin küresel ekonominin tüm yükünü sırtlandığını belirten PayBull Ceo’su Ömer Sefa Gider, KOBİ’lerin olumsuz küresel gelişmelere de oldukça duyarlı olduğunun altını çiziyor. «Capgemini raporunda KOBİ’lerin %70’inin jeopolitik ve finansal oynaklığın, teknoloji dönüşümlerinin, düzenleyici uygulamaların ve artan BT zaafiyetlerinin piyasa kargaşasını tetiklediğini söylediği belirtiliyor” diyen Ömer Sefa Gider, sözlerine şu ifadelerle devam ediyor: “Bugün küresel ekonomik koşulların zorlaştığı, parasal politikalarda sıkılaşma tedbirlerinin arttığı, tüketici talebinin zayıfladığı ve enflasyonun inatçı varlığını sürdürdüğü bir dönemi yaşıyoruz. PayBull olarak, küresel ekonominin cankurtaranı konumundaki KOBİ’leri bu dalgalı piyasa koşullarına karşı esnek ve dayanıklı hale getirecek unsurlar içinde ödeme altyapılarının en önemli başlıklardan birini oluşturduğunu düşünüyoruz. Tüketici beklentilerine uygun ödeme deneyimleri sunabilen KOBİ’lerin rekabette öne geçeceğine ve dijitalleşen ekonomiye uyum sağlayacağına yönelik inancımızla Mobil POS, Sanal POS, Link ile Ödeme Alma gibi çözümler geliştiriyoruz.”

UYGUN KOMİSYONLAR, HIZLI VE KESİNTİSİZ ÖDEME DENEYİMLERİ
PayBull’un online ödeme almanın güvenli ve hızlı bir yolunu sunan Sanal POS çözümü, sektördeki en rekabetçi komisyon oranları ve 12 aya varan taksit imkanıyla öne çıkıyor. Sanal POS çözümüne başvuran KOBİ’ler, 24 saat içinde ödeme almaya başlayabiliyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik ürünler sunan PayBull’un Mobil POS çözümü KOBİ’lerin fiziki POS cihazlarına ihtiyaç duymadan, iOS ve Android cihazlarından tüm kart programlarına ulaşabilmelerine ve 12 aya varan taksit imkanıyla ödeme alabilmelerine olanak tanıyor. Tüm cep telefonlarını mobil POS cihazlarına dönüştüren çözümün yanı sıra Link ile Ödeme Alma ürünüyle bir bağlantı üzerinden anında ödeme alma fırsatı veren PayBull, Manuel POS çözümüyle KOBİ’lerin müşterilerinin kart bilgilerini girerek kolayca ödeme almasını sağlıyor. Periyodik ödemeler için geliştirilen PayBull çözümleri içinde ise güvenli kart saklama özelliği sayesinde ödeme süreçlerini hızlandıran Abonelik Yöntemi öne çıkıyor.

GÜVENLİKTE KÜRESEL STANDARTLAR

Juniter Research tarafından yürütülen bir araştırmada, küresel ekonominin 2023’e kadar online ödeme dolandırıcılığı sebebiyle 48 milyar dolar kaybedeceği belirtiliyor. 2 KOBİ›den birinin ödeme hizmeti sağlayıcılarından siber suç ve dolandırıcılıktan koruyucu önlemler beklediği düşünüldüğünde, PayBull bu yönüyle de fark yaratıyor. TCMB tarafından ödeme hizmeti vermek üzere yetkilendirilen PayBull, ödeme sistemleri alanında küresel
veri güvenliği standardı olan PCI-DSS sertifikasıyla faaliyet gösteriyor. PayBull’un ödeme altyapıları son teknoloji güvenlik önlemleriyle korunuyor ve bu sayede KOBİ’lerin iş süreçlerini sekteye uğratacak siber tehditlerin de önüne geçilmiş oluyor.

KAPSAMLI BİR ENTEGRASYON DÜNYASI
PayBull, KOBİ’lerin dünyanın her yerinden kolayca ödeme alabilmeleri ve e-ticareti gelir kaynaklarının temeline güvenle yerleştirebilmeleri için en çok kullanılan içerik ve e-ticaret yönetim sistemleriyle entegre çalışabiliyor. Magento, WordPress, Opencart, Nopcommerce, WHMCS, PrestaShop gibi platformlarla birlikte çalışan, ödeme altyapısı sistemlerini kurmayı kolaylaştıran entegrasyon dosyalarını ücretsiz olarak sunan PayBull, uygulama programlama arayüzü (API) dokümantasyonlarıyla yerleşik e-ticaret altyapılarının da PayBull çözümlerine bağlanmasını kolaylaştırıyor.

“KOBİ’LER ÖDEME DEĞER ZİNCİRLERİNDE PROBLEM YAŞIYOR”
5 KOBİ’den üçünün 2 ila 5 bankayla çalıştığını, bunun yanı sıra finansal teknoloji şirketlerinden destek aldığını hatırlatan PayBull Ceo’su Ömer Sefa Gider, değerlendirmelerine şu ifadelerle sürdürüyor: “Finansmana erişim gibi gerekçelerle bankalarla çalışmak durumunda kalan, tüketici ihtiyaçlarına uyum sağlamak için pek çok finansal teknoloji şirketiyle iş ortağı olan KOBİ’ler, tüm bu işbirliklerine rağmen ödeme değer zincirinde sorun yaşıyor. Yalnızca B2C müşterilerin değil, B2B müşterilerin dahi farklı ödeme alternatifleri talep ettiği güncel koşullarda seçenekleri çoğaltmanın iş modellerini daha güçlü kıldığını savunuyoruz.” Ömer Sefa Gider, değerlendirmelerini nakitsiz ödeme çağın yeni normuna dönüşürken gelecekte dijital ödeme altyapılarından daha çok söz edeceğimizi ve bu alanda yenilikçi çözümlere her ölçekten işletmenin ihtiyaç duyacağının altını çizerek sonlandırıyor.