Palandöken: Bu yapılan fırsatçılıktır

0
21

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarındaki artışın da etkisiyle  son iki ayda otomobil fiyatlarının yüzde 15-20 arttığına işaret ederek, “Araç firmaları gereksiz yaptıkları zammı geri çekmemeleri halinde araçlarımızı yenilemeyeceğiz. Bu yapılan fırsatçılıktır.” ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, döviz kurlarındaki artışın geçici bir dalgalanma olduğunu düşündüklerini, bu artışın büyük bir kısmının dış gelişmelerden kaynaklandığını belirtti.

Ticari araçların ÖTV’siz olarak değiştirilmesinin esnafa tanınmış çok önemli bir düzenleme olduğunu ifade eden Palandöken, ancak ÖTV kanunundaki değişikliğin otomobil satanlar için büyük bir belirsizlik yarattığını kaydetti.
Firmaların fiyat politikalarını belirlemede zorluk çektiğine işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Döviz kurlarındaki artışın da etkisiyle son iki ayda otomobil fiyatları yüzde 15-20 arttı. Araç firmaları gereksiz yaptıkları zammı geri çekmemeleri halinde araçlarımızı yenilemeyeceğiz. Bu yapılan fırsatçılıktır. Esnafımız da ticari araçlarını değiştirmeleri için acele etmesin. ÖTV’siz araç değişiminde sürenin 2019 yılı Haziran ayı sonuna kadar olduğu unutulmasın. ÖTV avantajının üçte biri kur farkına gitmesin.”

Stoklarda 150 bin araç bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, açıklamasında, “Bu belirsiz dönemde esnafımıza acele etmemelerini, belirsizliğin ortadan kalkmasını beklemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü herkese yetecek kadar araç stokta var.” görüşüne yer verdi.