Pablo Escobar’ın kayıp hazinesi bulundu

    0
    305

    Kolombiya’da bahçıvanlık yapan 65 yaşındaki Jose Mariena Cartolos, çalıştığı villanın bahçesini kazdığı sırada ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’a ait olduğu belirtilen 600 milyon dolar buldu.

    Varillere konulmuş tam 600 milyon dolarla karşılaşan Cartolos, hemen polise haber verdi. Devlet yetkililerinin 1 milyon dolarla ödüllendirdiği Cartolos’a, bir de plaket verildi.

    PABLO ESCOBAR KİMDİR?
    Pablo Escobar, 1 Aralık 1949′da bir köy öğretmeninin çocuğu olarak dünyaya geldi. Hayata sıfırdan başlayan Escobar, uyuşturucu ticareti yaparak dünyanın en zenginleri listesine girmeyi başardı.

    Escobar, 44 yıllık ömründe binlerce seveninin yanında bir o kadar da düşman edindi.

    1970′lerin başında Medellin bölgesindeki uyuşturucu trafiğinde pay sahibi olmaya başlayan Escobar,
    gelecekte ‘dünyayı kontrol edeceği’ alanda isim yapmaya başladı. 1975 yılında Medellin’deki en büyük uyuşturucu kartelini kendi emriyle öldürterek, bölgenin en büyüğü oldu. 80′ler Escobar’ın en
    güçlü olduğu dönem oldu. 1989 yılında Escobar, Forbes dergisinin en zenginler listesinde 7. sırada kendisine yer bulmayı başardı.

    Pablo Escobar ile devlet arasında ilişki vardı. İllegal işlerini sürdürürken ona engel olan
    birçok Kolombiyalı savcı, polis ve devlet adamının emri ile 2 Aralık’ 1993′te yaş gününden bir gün sonra öldürüldü.

    Escobar’ın servetinin yaklaşık 30 milyar dolar olduğu düşünülüyor. Ancak ünlü uyuşturucu baronunun milyarlarca dolarının nerede olduğu henüz bilinmiyor