OPEC üretimin artırılması için teklif alabilir

0
38

Kuveyt Petrol Bakanı Ali Al-Omair, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’na (OPEC) üretim hedefini artırması için teklif yapılabileceğini belirtti.

Bakan, “OPEC, petrol üretimi için tüm olası seçenekleri gözden geçirmeli. OPEC üretim hedefinin artırılması için öneri alabilir” dedi.

Ali Al-Omair Viyana’da verdiği bir röportajda, “Toplantıda üretim sınırının artırılmasına yönelik bir teklif görebiliriz. OPEC’te tüm olası opsiyonlara bakıyoruz, sadece üretim hedefini sabit tutmaya değil” diye konuştu.

Piyasanın son 6 aydaki durumunun iyi olduğunu düşündüklerini ve Kasım’da iyi bir karar aldıklarını dile getiren Bakan, “Ancak bu bugün diğer seçeneklere açık olmayacağımız anlamına gelmiyor” değerlendirmesini yaptı.

Irak Petrol Bakanı Abdulmehdiise, Irak’ın 2020 yılına kadar günde 6 milyon/varil üretim yapabileceğini söyledi. 

Naimi, ”Petrol yıl sonuna kadar 75 dolar/varile doğru gider” dedi.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Naimi, şu anki petrol fiyatının bazı ülkeler için iyi olmadığını belirtti. Naimi, ”Asya’da talep büyümesi öngörüyoruz.Çin’deki büyüme piyasaya yardım ediyor. Asya petrol talep büyümesinde en yüksek yüzdeye sahip. Herkesin istediği kadar üretim hakkı var.” diye konuştu.